Antena 3 Externe Liderii UE îi cer lui Muammar Kadhafi să renunţe imediat la putere

Liderii UE îi cer lui Muammar Kadhafi să renunţe imediat la putere

de Antena3.ro    |    11 Mar 2011   •   18:58
Liderii UE îi cer lui Muammar Kadhafi să renunţe imediat la putere
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Liderii europeni reuniţi în summit i-au cerut, vineri, lui Muammar Gaddafi şi regimului său să demisioneze "fără întârziere", informează AFP. Totodată, aceştia au condamnat violenţele împotriva populaţiei civile.
   
"Liderii actuali (ai Libiei) trebuie să abandoneze puterea fără întârziere", a declarat preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy (foto), la finalul reuniunii extraordinare pe tema situaţiei din ţara africană, desfăşurată la Bruxelles.
   
Van Rompuy a adăugat că liderii europeni consideră opoziţia reunită în Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT) drept un interlocutor "legitim".
   
Van Rompuy a apreciat că ţara este "în pragul unui război civil" şi a condamnat, în numele celor 27 de state membre, violenţele împotriva civililor.
   
El a mai declarat că liderii UE au decis vineri să studieze "toate opţiunile" posibile pentru a "proteja populaţia civilă" a Libiei, cu condiţia să existe o bază juridică "clară" şi un sprijin în regiune.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close