Antena 3 CNN Externe Malala Yousafzai, în lacrimi după ce a revăzut uniforma şcolară pe care o purta în ziua în care a fost împuşcată de talibani

Malala Yousafzai, în lacrimi după ce a revăzut uniforma şcolară pe care o purta în ziua în care a fost împuşcată de talibani

Malala Yousafzai, în lacrimi după ce a revăzut uniforma şcolară pe care o purta în ziua în care a fost împuşcată de talibani
Sursa foto: Foto captura YouTube
12 Dec 2014   •   14:27

Adolescenta pakistaneză Malala Yousafzai, căreia i-a fost decernat miercuri Premiul Nobel pentru Pace, devenind, la 17 ani, cea mai tânără laureată a prestigioasei recompense, a izbucnit în lacrimi joi când şi-a revăzut uniforma şcolară pe care o purta în ziua când combatanţi talibanii au încercat să o omoare şi care poartă încă urmele dramei prin care a trecut, scrie AFP.
 
Inaugurând o expoziţie consacrată ei şi celuilalt laureat, indianul Kailash Satyarthi, la Centrul Nobel din Oslo, Malala nu şi-a putut stăpâni emoţia atunci când a trecut prin faţa uniformei încă pătată de sânge.

Văzând-o că plânge, Satyarthi a îmbrăţişat-o pe cea pe care o numeşte 'fiica sa' şi a săruta-o pe cap. "Eşti atât de curajoasă, eşti atât de curajoasă", i-a spus ei, potrivit agenţiei TNB.

Este pentru prima dată din 9 octombrie 2012 când uniforma adolescentei de 17 ani este expusă publicului. În acea zi, talibanii au oprit autobuzul şcolar în care se afla Malala, în localitatea sa natală Swat (nordul Pakistanului), şi au împuşcat-o în cap, acuzând-o de profanare a islamului.

Atacul a şocat întreaga lume şi tânara a devenit un simbol al luptei pentru educaţia fetelor. Miercuri, Malala şi Satyarthi, 60 de ani, dintre care 35 consacraţi luptei împotriva exploatării prin muncă a copiilor, au primit Premiul Nobel pentru Pace pentru eforturile împotriva exploatării copiilor şi pentru apărarea dreptului lor la educație.

 

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close