Antena 3 CNN Externe Mândri că suntem români. Câştigătorul Nobelului pentru Medicină îi mulţumeşte lui George Palade

Mândri că suntem români. Câştigătorul Nobelului pentru Medicină îi mulţumeşte lui George Palade

Mândri că suntem români. Câştigătorul Nobelului pentru Medicină îi mulţumeşte lui George Palade
Sursa foto: Foto: cmm.ucsd.edu
de M.Z.    |    09 Oct 2013   •   08:22

Unul dintre cei trei câştigători ai premiului Nobel pentru Medicină de anul acesta, profesorul Randy Schekman, i-a mulţumit lui George Palade. 


Laureatul premiului Nobel a mai spus că, datorită cercetătorului român studiul în domeniul biologiei celulare a putut avansa atât de mult.
 
"Pentru început, aş vrea să-l onorez pe George Palade, cel care a fost într-adevăr deschizătorul de drumuri în domeniul biologiei celulare prin dezvoltarea tehnicilor de microscopie electronică prin care am putut vizualiza membranele din interiorul celulelor. Geniul său a descoperit cum sunt asamblate proteinele care urmează să fie transportate în afara celulei, printr-o linie de asamblare în interiorul celulei", a spus unul din câştigătorii premiului Nobel pentru Medicină, profesorul Randy Schekman.

În 2008, la moartea lui George Palade, profesorul Schekman a fost cel care i-a scris necrologul în revista americană "Science".

Sezonul premiilor Nobel 2013 a debutat, luni, cu distincţia acordată pentru Medicină cercetătorilor James E. Rothman, Randy W. Schekman şi Thomas C. Sudhof,  pentru cercetările în domeniul traficului intracelular, a anunţat Comitetul Nobel din cadrul Institutului Karolinska din Suedia.
 

×
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close