Antena 3 CNN Externe Marea Britanie se pregăteşte pentru un atac în Siria. Şedinţă de urgenţă în Parlament, joi

Marea Britanie se pregăteşte pentru un atac în Siria. Şedinţă de urgenţă în Parlament, joi

Marea Britanie se pregăteşte pentru un atac în Siria. Şedinţă de urgenţă în Parlament, joi
Sursa foto: Foto: aim.org
de M.Z.    |    27 Aug 2013   •   15:30

Marea Britanie se pregăteşte pentru un atac militar asupra Siriei, ca răspuns la folosirea armelor chimice în ţara lui Bashar al-Assad, chiar şi fără acordul Consiliului de Securitate al ONU, după cum a anunţat Ministrul de Externe William Hague.


Update 15.56
- ONU a confirmat amânarea pentru miercuri a unei noi inspecţii privind atacul chimic

Update 15.28
- Parlamentul britanic se va reuni în şedinţă de urgenţă, joi, întrerupându-şi vacanţa de vară, pentru a dezbate un răspuns al Londrei la presupusul atac cu arme chimice din Siria, a anunţat, marţi, premierul britanic David Cameron, potrivit Agerpres.

"Va exista o moţiune clară a guvernului şi va fi un vot în legătură cu răspunsul Marii Britanii la atacul cu armament chimic", a declarat şeful Executivului britanic, pe contul său de Twitter, potrivit EFE.

Update 14.51 -
Italia respinge o acţiune militară în Siria fără mandat din partea ONU

Update 14.42
- Titus Corlăţean: România este îngrijorată de situaţia din Siria

Update 13.53 - Marea Britanie se pregăteşte pentru un atac militar asupra Siriei, ca răspuns la folosirea armelor chimice în ţara lui Bashar al-Assad, chiar şi fără acordul Consiliului de Securitate al ONU, după cum a anunţat Ministrul de Externe William Hague.

Surse citate de presa franceză spun că un port-avion al Franţei se îndreaptă deja către coasta siriană. În replică, Rusia îndeamnă comunitatea internaţională la prudenţă în Siria, spunând că o intervenţie militară ar avea consecinţe catastrofale pentru ţările din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

În acelaşi timp, liderul sirian Bashar al-Assad avertizează că o eventuală intervenţie armată externă va fi un eşec, care se va solda cu mii de morţi.

Şi Ministerul român de Externe a condamnat ferm utilizarea armelor chimice în Siria, oricare ar fi vinovaţii. Inspectorii ONU, aflaţi la Damasc, au amânat investigaţiile programate pentru azi, după ce convoiul lor a fost atacat ieri de lunetişti.
_________________________________

Ştirea iniţială 12.46

Marea Britanie pregăteşte planuri pentru o posibilă acţiune militară în Siria, ca răspuns la folosirea armelor chimice în ţara lui Bashar al-Assad, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al premierului David Cameron, informează AFP, potrivit Mediafax.

Oficialii pregătesc acum planul de acţiune.

Guvernul britanic: e nevoie de o intervenţie rapidă.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că şeful Guvernul va decide marţi dacă va convoca sau nu Parlamentul britanic, aflat în prezent în vacanţă, pentru a dezbate o eventuală intervenţie.

Secretarul american de Stat, John Kerry, a declarat luni că Statele Unite dispun de dovezi care atestă că armata siriană a folosit armele chimice în atacul de la Damasc, din 21 august.

Regimul sirian şi forţele opoziţiei se acuză reciproc de presupusul atac cu arme chimice care ar fi avut loc pe 21 august la Damasc.

Potrivit ONU, peste 10.000 de persoane au fost ucise în Siria de la începutul revoltei împotriva regimului lui Bashar al-Assad, în martie 2011.










×
Subiecte în articol: Londra Siria Bashar al-Assad
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close