Antena 3 CNN Externe Marine Le Pen, mesaj în confruntarea față în față cu Emmanuel Macron: "Vor fi consecințe cataclismice" | Președinte francez: "Când vorbiți cu Putin, vorbiți cu bancherul dvs"

Marine Le Pen, mesaj în confruntarea față în față cu Emmanuel Macron: "Vor fi consecințe cataclismice" | Președinte francez: "Când vorbiți cu Putin, vorbiți cu bancherul dvs"

Candidata de extremă-dreapta la președinția Franței, Marine Le Pen, s-a pronunțat în confruntarea televizată cu președintele Emmanuel Macron pentru sancțiuni limitate la adresa Rusiei, în contextul războiului din Ucraina.

Marine Le Pen, mesaj în confruntarea față în față cu Emmanuel Macron: "Vor fi consecințe cataclismice" | Președinte francez: "Când vorbiți cu Putin, vorbiți cu bancherul dvs"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    20 Apr 2022   •   23:08

Declarându-și solidaritatea și compasiunea cu poporul ucrainean, Le Pen a pledat pentru a nu se depăși limita "între ajutor și co-beligeranță", în ceea ce privește armele livrate Ucrainei.

Ea s-a declarat, de asemenea, împotriva sancțiunilor la adresa sectorului energetic rus, menționând că este de acord cu cele împotriva băncilor și oligarhilor ruși.

Potrivit candidatei formațiunii Rassemblement National (RN), blocarea importurilor de petrol și gaze din Rusia nu va afecta regimul de la Kremlin, ci poporul francez.

Astfel de sancțiuni "vor avea consecințe cataclismice asupra companiilor noastre (...) Nu putem să ne facem harakiri cu speranța de a răni financiar Rusia, care își va vinde petrolul și gazul altor țări", a spus Le Pen.

Ea a reiterat avertismentul cu privire la "vechea teamă a Franței", că s-ar putea crea, pe fondul măsurilor luate de Occident, o "super-putere" economică, monetară și militară Rusia - China, care poate fi un pericol pentru statele vestice și, în particular, pentru Franța.

Marine Le Pen și Vladimir Putin, poză în formă de inimă. O conferință de presă întreruptă

Presa franceză și cea internațională au relatat, de-a lungul timpului, despre apropierea de Putin a lui Marine Le Pen și despre vizitele întreprinse de aceasta la Moscova.

În urmă cu o săptămână, publicațiile franceze au semnalat un incident la o conferință de presă a candidatei de extremă-dreapta.

Evenimentul a fost întrerupt pentru scurt timp de o tânără protestatară, care a afișat o fotografie în formă de inimă cu Marine Le Pen și liderul rus, Vladimir Putin.

Femeia a fost ulterior scoasă afară de agenții de pază.

Marine Le Pen a condamnat un act "provocator" și a dat asigurări că este "independentă de orice putere externă".

Macron face lumină în relația dintre Putin și Le Pen

Președintele francez a speculat, în dezbaterea TV de miercuri seară, această vulnerabilitate cunoscută a candidatei formațiunii Rassemblement National.

 "Ați luat un împrumut de la o banca apropiată de Vladimir Putin, împrumut pe care nu l-ați rambursat încă.

Depindeți financiar de Rusia. Deci, când vorbiți cu Putin, vorbiți cu bancherul dumneavoastră. Nu puteți vorbi de interesele Franței, când acestea sunt contradictorii intereselor dumneavoastră. Multe dintre alegerile dumneavoastră se explica prin aceasta dependență", a acuzat Macron.

Al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța se va desfășura în data de 24 aprilie.

În acest tur au promovat Emmanuel Macron (27,6%) și Marine Le Pen, la o distanță mai mică de 4% în urma actualului președinte.

×
Subiecte în articol: Marine Le Pen Emmanuel Macron
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close