Antena 3 CNN Externe Medvedev: Rusia vrea să-şi armonizeze relaţiile cu SUA şi NATO

Medvedev: Rusia vrea să-şi armonizeze relaţiile cu SUA şi NATO

Medvedev: Rusia vrea să-şi armonizeze relaţiile cu SUA şi NATO
Sursa foto: dmitri medvedev
21 Oct 2009   •   18:20

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a reiterat că Moscova doreşte să relanseze relaţiile cu SUA şi partenerii occidentali, inclusiv NATO. Medvedev a sosit în Serbia, marţi, pentru prima sa vizită în acest stat a unui şef de stat al Rusiei de la călătoria lui Vladimir Putin în 2001.
"Rusia este gata să armonizeze relaţiile cu SUA şi partenerii occidentali, inclusiv cooperarea constructivă cu NATO pentru rezolvarea sarcinilor comune," a declarat Medvedev în faţa parlamentului sârb.
Comentând ambiţiile europene ale Belgradului, Medvedev arăta că Moscova nu s-a opus niciodată extinderii UE.

"Am stabilit deja un parteneriat strategic cu Uniunea Europeană. Acesta este menit a fi stâlpul noii Europe. Nu suntem şi nu putem fi contra integrării de noi membri în UE, inclusiv state sud-est europene,"arăta liderul rus.
El a mai cerut din nou un tratat de securitate paneuropean.

"Realizarea şi semnarea unui tratat european de securitate ar putea oferi startul unui zone de securitate comune în regiunea Euro-Atlantică şi să ofere garanţii egali şi sigure tuturor statelor" .
După discuţii cu omologul sărb, Boris Tadic, Medvedev a promis să continue a sprijini Belgradul să îşi apere integritatea teritorială.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin NATO
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close