Antena 3 CNN Externe Mii de oameni din toată lumea cântă pentru pace în Ucraina: S-au reunit coruri din 81 de locații din nouă țări

Mii de oameni din toată lumea cântă pentru pace în Ucraina: S-au reunit coruri din 81 de locații din nouă țări

Coriști din întreaga lume și-au unit vocile să cânte pentru pace în Ucraina duminică, aproape 300 de soliști reunindu-se la Madrid, unde a început inițiativa în urmă cu un an.

Mii de oameni din toată lumea cântă pentru pace în Ucraina: S-au reunit coruri din 81 de locații din nouă țări
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    26 Mar 2023   •   21:18

Sub cerul albastru senin, soliști de la 46 de coruri din capitala spaniolă și din împrejurimi s-au adunat în fața muzeului de artă Reina Sofia și au început să cânte, într-un eveniment la care au participat mii de alte persoane din Europa și America Latină.

În acest an, s-au reunit coruri din 81 de locații din 9 țări, 1.000 de soliști din Ucraina alăturându-și vocile altora din Argentina, Brazilia, Columbia, Danemarca, Germania, Portugalia și Venezuela.

Aflați în piața muzeului, ei au cântat "Dona Nobis Pacem", corul sclavilor evrei din Nabucco de Verdi și, în final, "Cântați un imn pentru pacea noastră", care a fost scris special de compozitorul american Jim Papoulis.

Evenimentul simultan, care este transmis în direct pe YouTube, a fost organizat de Choirs for Peace, o inițiativă inițiată de corul din Madrid la o lună după invazia Rusiei în Ucraina, al cărei primă ediție a atras peste 25.000 de cântăreți.

Citește și: SUA nu susțin în acest moment un armistițiu în Ucraina: "Ar oferi Rusiei posibilitatea să se pregătească pentru noi atacuri!"

"Muzica unește oamenii... corul este un instrument perfect pentru a răspândi mesaje de pace și unitate", a declarat Mariano Garcia, directorul corului de la biserica Santiago Apostol.

"Deși puterea sa de influență este limitată, credem că toată muzica corală are capacitatea de a ne face pe toți un pic mai conștienți... și ar putea chiar să ajungă la cei care au capacitatea de a decide", a declarat el pentru AFP.

×
Subiecte în articol: cântat pace Ucraina coruri Choirs for Peace
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close