Antena 3 CNN Externe Militanţi ai opoziţiei ruse, reţinuţi în cadrul unor manifestaţii neautorizate de la Moscova

Militanţi ai opoziţiei ruse, reţinuţi în cadrul unor manifestaţii neautorizate de la Moscova

Militanţi ai opoziţiei ruse, reţinuţi în cadrul unor manifestaţii neautorizate de la Moscova
Sursa foto: Foto: bhtimes.blogspot.com
31 Aug 2010   •   21:34

Poliţia din Moscova şi Sankt Petersburg a reţinut marţi seară cel puţin 130 de militanţi ai opoziţiei ruse care s-au reunit în cadrul unor manifestaţii neautorizate în favoarea libertăţii de reuniune, informează AFP.

În piaţa Triumfalnaia din centrul Moscovei poliţia a reţinut aproximativ 70 de membri şi lideri ai opoziţiei ruse, printre care fostul vicepremier Boris Nemţov şi liderul Partidului Naţional-Bolşevic Eduard Limonov.

La această reuniune au participat şi mai mulţi deputaţi europeni în faţa unui impresionant dispozitiv al poliţiei.

Luni, premierul rus Vladimir Putin a avertizat că cei care vor participa la manifestaţii neautorizate se vor alege cu ?un baston în cap?.

Printre sloganurile strigate când manifestanţii erau reţinuţi de poliţie s-au numărat "Rusia va fi liberă" şi "Rusia fără Putin!".

Aproximativ 300 de persoane au manifestat la Sankt Petersburg, 60 dintre ele fiind reţinute.

Manifestaţiile acestea sunt organizate în fiecare zi de 31 ale lunii de opoziţie dar şi de militanţii pentru drepturile omului, în virtutea articolului 31 din Constituţia rusă care garantează dreptul de a manifesta.

Potrivit postului de radio Ecoul Moscovei, poliţiştii au lovit ?foarte brutal? manifestanţii din Moscova. Iar înainte de începerea manifestaţiei, un oficial al poliţiei avertizase că toţi cei care vor participa la ea vor fi ?încărcaţi în dubele poliţiei?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close