Antena 3 CNN Externe Militarii germani au ajuns în Turcia şi se pregătesc să amplaseze rachete Patriot

Militarii germani au ajuns în Turcia şi se pregătesc să amplaseze rachete Patriot

Militarii germani au ajuns în Turcia şi se pregătesc să amplaseze rachete Patriot
Sursa foto: Foto: boeing.com
18 Dec 2012   •   12:12

Forţele militare germane au ajuns pe teritoriul Turciei pentru a pregăti instalarea de rachete de tip Patriot germane în această ţară. Rachetele sunt amplasate cu scopul de a proteja Turcia de eventuale ameninţări siriene, în cadrul unei misiuni NATO, relatează AFP.

Militarii au aterizat pe aeroportul din Adana, în sudul Turciei, fiind apoi transferaţi la o bază aeriană americană, la Incirlik, în apropiere de Adana. Ei urmează să meargă marţi la Kahramanmaras (sud), unde vor fi instalate rachete germane de tip Patriot, a adăugat sursa citată. În cadrul delegaţiei se află şi militari olandezi.

Autorităţile germane au aprobat vineri trimiterea de rachete de tip Patriot, solicitate de către Turcia la NATO, cu scopul de a se proteja împotriva unor eventuale agresiuni provenind din Siria.

Guvernul german s-a declarat favorabil trimiterii a două baterii de astfel de rachete şi unui efectiv de până la 400 de militari din cadrul Bundeswehr în Turcia.

Olanda şi Statele Unite vor trimite , de asemenea, rachete Patriot şi militari în Turcia.

Rachetele sol-aer de tip Patriot pot distruge în zbor rachete balistice tactice, rachete de croazieră şi avioane, potrivit firmei care le fabrică, Lockheed Martin.

 

 


 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close