Antena 3 CNN Externe Mişcarea neaşteptată făcută de Rusia în Crimeea. "Este vorba despre bombardiere şi avioane de vânătoare"

Mişcarea neaşteptată făcută de Rusia în Crimeea. "Este vorba despre bombardiere şi avioane de vânătoare"

Mişcarea neaşteptată făcută de Rusia în Crimeea. "Este vorba despre bombardiere şi avioane de vânătoare"
Sursa foto: Foto: commons.wikimedia.org
12 Mai 2015   •   21:05

Forţele aeriene staţionate în Crimeea şi în regiunea Rostov-pe-Don au primit noi avioane de vânătoare-bombardiere multirol de tip Suhoi-34 şi avioane de vânătoare de tip Suhoi-27P, a anunţat marţi, într-un comunicat, serviciul de presă al Regiunii Militare Sud, citat de portalul Sputnik.

"De la începutul anului, cinci noi avioane au venit să completeze unităţile aviaţiei Regiunii Militare Sud staţionate în regiunea Rostov-pe-Don şi în Crimeea. Este vorba despre avioane de vânătoare-bombardiere multirol de tip Su-34 şi avioane de vânătoare modernizate de tip Su-27P", se arată în comunicat.
   
"Peste 40 de alte aeronave moderne urmează să fie introduse în curând în serviciul acestor unităţi", mai anunţă regiunea militară.
   
Crimeea a fost anexată de Rusia în martie, în urma unor proteste violente la Kiev.
   
În prezent, armata rusă utilizează patru aerodromuri în Crimeea. Aerodromul Gvardeiski, situat în apropiere de Simferopol, este cel mai important dintre ele. El este baza bombardierelor de tip Su-24.
   
"Programul de reechipare a armatei ruse prevede înlocuirea (Su-24) cu aeronave mai moderne", declara anterior Serghei Meniailo, guvernatorul Sevastopolului.
 

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close