Antena 3 CNN Externe Muammar Gaddafi a murit. Vezi imagini cu trupul fostului lider libian

Muammar Gaddafi a murit. Vezi imagini cu trupul fostului lider libian

Muammar Gaddafi a murit. Vezi imagini cu trupul fostului lider libian
Sursa foto: Foto: Agerpres
de O.P.    |    20 Oct 2011   •   14:20

UPDATE. Pe internet au apărut primele clipuri video care certifică, într-un mod cât se poate de morbid, faptul că Muammar Gaddafi a murit. Unul dintre clipuri arată clar cum trupul lui Gaddafi este urcat într-un camion de numeroşi rebeli care sărbătoresc zgomotos evenimentul.

 


 
Trupul lui Gaddafi este lovit de revoluţionari


Gaddafi, în ultimele momente de viaţă



Muammar Gaddafi a fost capturat şi a murit, la scurt timp după aceea, din cauza rănilor foarte grave, anunţă surse ale Al Jazeera. Fostul lider libian era rănit grav la ambele picioare. Anunţul capturării a fost făcut de un comandant al trupelor Consiliului Naţional de Tranziţie, fiind transmisă de presa de la Tripoli. 

Potrivit unor surse, Gaddafi a murit în ambulanţă, în drum spre spitalul din Misrata. Cadavrul liderului libian s-ar afla la morga spitalului din Misrata.

ULTIMA FOTOGRAFIE CU GADDAFI IN VIATA?

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR:

16:20: BBC: Potrivit postului de televiziune din Libia, Muammar Ghaddafi a fost omorât, iar fiii lui - Mutasim, Mansur şi Ahmad Ibrahim Abdallah al-Sanusi au fost prinşi de rebeli şi transferati la Misrata.

16:18: Departamentul de Stat american a declarat pentru BBC că nu poate confirma faptul că ştirea că Muammar Gaddafi a fost capturat şi nici că a murit.

16:00: Deşi iniţial nu au confirmat ştirea apărută pe agenţiile de presă, CNN şi Reuters au confirmat până la urmă: Muammar Gaddafi este mort

15:40: Reprezentanţii Consiliului Naţional de Tranziţie (CNT) vor organiza o conferinţă de presă pentru a clarifica situaţia.

15:30: Agenţia France Presse a obţinut o imagine în care Muammar Kadhafi pare a fi plin de sânge pe faţă şi pe haine, imediat după capturarea fostului lider libian la Sirt. Fotografia a fost făcută cu un telefon mobil.

15:10: Fostul lider libian Muammar Kadhafi a murit în urma rănilor suferite într-un raid aerian efectuat la Sirt, NATO confirmând existenţa unei astfel de operaţiuni, informează CNN.

15:00: Consiliul Naţional de Tranziţie din Libia a confirmat moartea lui Muammar Kadhafi, informează AFP.

14:45: Potrivit cotidianului britanic The Guardian, care citează surse din Olanda, prinderea lui Gaddafi a fost confirmată, premierul Olandei Mark Rutte, declarând că această veste este una foarte bună pentru Occident.

14:35: Potrivit AFP, ministrul Apărării al fostului regim, Aboubakr Younes Jaber, a fost ucis în confruntările din oraşul Sirt

14:25: Ministrul libian al imigraţiei a declarat, citat de Al-Jazeera că a vorbit cu rebelii libieni, care i-au confirmat capturarea liderului Muammar Gaddafi.




Fostul ministru libian al Apărării, ucis la Sirt


Ministrul Apărării din fostul regim libian, Aboubakr Younes Jaber, a fost şi el ucis în confruntările din oraşul Sirt, au declarat, joi, surse medicale, citate de AFP. Doctorul Abou Raouf a declarat că "a identificat trupul lui Aboubakr Younes Jaber", care a fost transportat joi dimineaţă la spitalul de campanie din Sirt.
 


Gaddafi, cel mai logeviv lider la Libiei

Muammar Gaddafi este cel mai longeviv lider al Libiei şi totodată unul dintre cei mai controversaţi conducători de pe planetă. Vreme de 42 de ani, extravagantul colonel a condus ţara după legea propriului plac, fără să tolereze urmă de opoziţie. În plan extern, s-a visat lider al lumii arabe şi i-a plăcut să se autointituleze regele regilor Africii.
 


Revolta din februarie,
începutul sfârşitului pentru Gaddafi


Libia a cunoscut o schimbare violentă a regimului politic. Reprimarea manifestanţilor anti-Gaddafi a provocat intervenţia comunităţii internaţionale. După şase luni de lupte, rebelii au ocupat capitala Tripoli. Revolta anti-Gaddafi a început cu şase luni în urmă, S-a răspândit din oraşul Benghazi sub influenţa primăverii arabe din Egipt şi Tunisia. Liderul libian a încercat să răspundă prin mobilizarea celor care au rămas de partea lui şi a acuzat Occidentul că s-ar afla în spatele rebeliunii.


 
 

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi Libia gaddafi
Parteneri
Xi Jinping, primit la Paris de Macron și Ursula von der Leyen
x close