Antena 3 CNN Externe Nicolas Sarkozy, acuzat de relaţii extraconjugale cu soţia unui membru din actualul său Guvern

Nicolas Sarkozy, acuzat de relaţii extraconjugale cu soţia unui membru din actualul său Guvern

Nicolas Sarkozy, acuzat de relaţii extraconjugale cu soţia unui membru din actualul său Guvern
10 Oct 2008   •   14:51

Nicolas Sarkozy este acuzat că a avut o relaţie extraconjugală cu soţia unuia membru al actualului Guvern de la Paris. Fostul director al Serviciilor Secrete afiliat poliţiei franceze, Yves Bertrand, a notat în jurnalul său că relaţia a avut loc în urmă cu patru ani, când actualul preşedinte francez deţinea funcţia de ministru de Interne. Presa franceză speculează că aceeaşi sursă ar fi fost şi la baza declaraţiilor fostei soţii a lui Sarkozy, Cecilia, care s-a plâns frecvent de infidelităţile fostului soţ.
Întrebat despre aceste însemnări, Bertrand a subliniat că vorbele sale nu ar trebui luate interpretate ca "literă de Evanghelie, doar pentru că scriu una sau alta despre anumite persoane. Aceste caiete, care au un caracter personal, ar trebui considerate doar o schiţă neprelucrată". Episodul care îl are ca protagonist pe preşedintele francez este doar unul dintre zecile de secrete dezvăluite de Yves Bertrand în jurnalele sale.
Caietele, în paginile cărora sunt descrise cazuri de folosire de droguri, sex ilegal, corupţie şi şantaj, în care ar fi implicate persoane de pe prima scenă politică franceză, au fost confiscate de judecători, dar informaţiile au ajuns repede în presă. Sarkozy l-a demis pe Bertrand în 2004, pe fondul suspiciunilor că acesta ar fi fost implicat, alături de fostul premier Dominique de Villepin, în încercarea de a-l denigra public.
Sursa foto: theage.com.au
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Nicolas Sarkozy jurnal
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close