Antena 3 CNN Externe O moschee s-a prăbuşit în Pakistan. Cel puţin 24 de persoane au murit

O moschee s-a prăbuşit în Pakistan. Cel puţin 24 de persoane au murit

O moschee s-a prăbuşit în Pakistan. Cel puţin 24 de persoane au murit
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    10 Sep 2014   •   09:45
Cel puţin 24 de persoane şi-au pierdut viaţa, în urma prăbuşirii unei moschei, marţi, în oraşul Lahore din estul Pakistanului, au informat miercuri autorităţi locale citate de AFP, informează Agerpres.
 
Echipele de salvare au avertizat că bilanţul victimelor ar putea creşte, pentru că numeroşi credincioşi au rămas prinşi sub dărâmăturile moscheii din cartierul sărac Daroghawala.
 
Circa 40 de persoane se aflau în moschee în momentul producerii tragediei.
 
Cauzele exacte ale prăbuşirii acoperişului nu sunt cunoscute, dar oficialii locali au sugerat o legătură cu inundaţiile din ultima vreme, în urma ploilor diluviene.
 
Pakistanul, în special provincia Penjab, a cărei capitală este Lahore, a fost puternic afectat de ploile torenţiale musonice, care au lăsat în urma 231 de morţi şi au devastat sute de localităţi şi au inundat terenuri agricole în ultima săptămână.
 
Potrivit lui Bilal Yasin, ministru în guvernul provinciei Penjab, inundaţiile în urma acestor ploi ar avea un rol în slăbirea structurii moscheii.
 
În 2012, 20 de persoane au pierit în urma prăbuşirii unei uzine de vaccinuri pentru animale la Lahore, oraş de aproximativ zece milioane de locuitori, situat la peste 250 km sud-est de capitala Islamabad, în apropiere de graniţa cu India.

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close