Antena 3 CNN Externe Oficial BCE: Criza datoriilor s-a atenuat dar problema nu este rezolvată

Oficial BCE: Criza datoriilor s-a atenuat dar problema nu este rezolvată

Oficial BCE: Criza datoriilor s-a atenuat dar problema nu este rezolvată
Sursa foto: Foto: cnbc.com
04 Mar 2012   •   13:50

Criza datoriilor din zona euro s-a atenuat în ultimele săptămâni, dar sunt necesare măsuri în continuare pentru a convinge pieţele că mecanismul european de combatere a acesteia este eficient, conform unui membru din conducerea BCE, citat de Reuters.

"Am asistat la o îmbunătăţire substanţială în ceea ce priveşte rsicurile, comparativ cu luna noiembrie, în ţări precum Franţa, Belgia, Italia şi Spania", a arătat Orphanides, la o conferinţă în Cipru.

Acesta a adăugat că problema nu a fost încă rezolvată, însă, întrucât riscurile sunt mult mai mari faţă de acum doi ani.

Orphanides, guvernator al băncii centrale din Cipru, a susţinut în repetate rânduri că participarea creditorilor privaţi la susţinerea Greciei prin reevaluarea în scădere a obligaţiunilor a contribuit la efectul de contagiune în zona euro.

Oficialul a adăugat că planul de întărire a disciplinei bugetare în zona euro, convenit în luna decembrie de liderii europeni, a fost un pas important pentru construirea unui mecanism de combatere a crizelor viitoare.

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close