x close

Oficial francez: În România nu există o integrare socială a romilor, în ciuda fondurilor alocate de UE

27 Iul 2010   •   12:25
Oficial francez: În România nu există o integrare socială a romilor, în ciuda fondurilor alocate de UE

România a primit o serie de critici din partea secretarului de stat pentru Afaceri Europene. Cu o zi înainte ca preşedintele Nicolas Sarkozy să prezideze o reuniune dedicată romilor, Pierre Lellouche a declarat că în România "nu există o integrare socială" a acestora cu toate că Uniunea Europeană acordă fonduri în acest sens, informează France Info.

"În urma extinderii către Europa de Est (a Uniunii Europene), am descoperit că în Europa există 11 milioane de romi, care trăiesc într-o situaţie scandaloasă; în România, nu există o inserţie (socială) a romilor. Iar Europa plăteşte mulţi bani pentru acest lucru", a afirmat Lellouche.

Secretarul de stat pentru Afaceri Europene a mai spus că nici romii care trăiesc în Franţa nu sunt integraţi, adăugând că minorii sunt organizaţi în reţele de tip mafiot sau de prostituţie. "În primele şase luni ale anului, nivelul delincvenţei a crescut cu 140 la sută", a subliniat oficialul.

Pierre Lellouche a mai precizat că, în aceste condiţii, România nu are şanse să adere la spaţiul Schengen în viitorul apropiat.

La începutul acestui an, Pierre Lellouche a vizitat România ca să pledeze pentru "o mobilizare" a celor două state în vederea controlului mai eficient al circulaţiei românilor de etnie romă între Franţa şi ţara lor de origine.

Antena3.ro

 

Citeşte mai multe despre:

fonduri romi Romania UE
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati