Antena 3 CNN Externe Papa: Căsătoriile între homosexuali ameninţă viitorul umanităţii

Papa: Căsătoriile între homosexuali ameninţă viitorul umanităţii

Papa: Căsătoriile între homosexuali ameninţă viitorul umanităţii
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de N.B.    |    10 Ian 2012   •   15:55

Papa Benedict al XVI-lea a declarat, luni, că mariajul între persoane de acelaşi sex este o ameninţare la adresa familiei tradiţionale, şi ar putea pune în pericol viitorul umanităţii, informează Reuters.

În cadrul unei discuţii cu diplomaţii acreditaţi la Vatican, în care au fost atinse subiecte economice şi sociale, Papa a făcut cele mai dure comentarii împotriva căsniciei între homosexuali.

Suveranul pontif le-a spus diplomaţilor din aproximativ 180 de ţări că educaţia copiilor trebuie să fie orientată corect şi că familia este cea mai importantă, "bazată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie".

"Aceasta nu este o simplă convenţie socială, ci chiar celula fundamentală a fiecărei societăţi. În consecinţă, politicile care subminează familia ameninţă demnitatea umană şi viitorul umanităţii", a spus Papa Benedict.

Biserica Romano-Catolică, care numără circa 1,3 miliarde de credincioşi în toată lumea, transmite că deşi tendinţele homosexuale nu sunt păcătoase, actele homosexuale sunt considerate păcate, iar copiii ar trebui crescuţi într-o familie tradiţională cu mamă şi tată.






×
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close