x close

Pentagonul CRITICĂ o eventuală livrare de rachete rusești către Iran

de A.M    |    13 Apr 2015   •   21:32
Pentagonul CRITICĂ o eventuală livrare de rachete rusești către Iran  772

Pentagonul a criticat luni decizia Rusiei de a pune capăt interdicției privind livrarea către Iran a sistemului de rachete de tip S-300, informează AGERPRES.

"Opoziția noastră la aceste vânzări este veche și (de notorietate) publică. Credem că aceste vânzări nu vor ajuta cu nimic" în contextul relațiilor cu Iranul, a declarat colonelul Steven Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului. "Orice fel de vânzări de tehnologii avansate (către Iran) reprezintă pentru noi o sursă de preocupare", a adăugat el. Warren a refuzat să precizeze dacă o eventuală livrare a unor astfel de rachete contravine embargoului impus de ONU autorităților de la Teheran în 2010. "Este treaba juriștilor noștri să studieze acest lucru", s-a limitat el să spună.

Rusia a ridicat luni interdicția privind livrarea de baterii antiaeriene S-300 Iranului, estimând că acordul cadru pe tema programului nuclear iranian, semnat la Lausanne, între marile puteri și Republica Islamică ar permite o eventuală ridicare a sancțiunilor.
Citeşte mai multe despre:

Pentagon iran Rusia rachete
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati