Antena 3 CNN Externe Premierul Vlad Filat, despre explozia de la Chişinău: "O crimă odioasă"

Premierul Vlad Filat, despre explozia de la Chişinău: "O crimă odioasă"

Premierul Vlad Filat, despre explozia de la Chişinău: "O crimă odioasă"
Sursa foto: Foto: Intact Images
09 Iun 2011   •   08:41

Explozia produsa marţi la Chişinău, în care a murit preşedintele federaţiei moldovene de tenis, a fost o crimă "odioasă", spune premierul Vlad Filat. Declaraţia prim-ministrului a făcut vâlvă, mai ales în lipsa unor informaţii clare din partea anchetatorilor. Aceştia au stabilit pînă acum doar că incidentul nu are nicio legătură cu activitatea politică a victimei.

Tot de act terorist vorbea ieri Mihai Godea, din echipa căruia făcea parte Igor Ţurcan. Politicianul a solicitat pază specială după incident, iar cererea sa ar putea fi îndeplinită în câteva zile.

Poliţia analizeză mai multe versiuni privind cauza exploziei. Iau în calcul balonul de gaze şi vaporii de benzină. Ceea nu înlătură marile semne de întrebare în acest caz.

A fost un atac care l-a vizat. E bizar că în momentul în care o persoană coboară din maşina sa, un automobil din apropiere sare în aer. Nu putem spune nimic mai mult. Maşina era acolo de o zi, în faţa clădirii, dar nu ştim cine e propietarul. Nu e a niciunui coleg de-al nostru şi n-am mai văzut-o.

Expertizele sunt în curs iar oficialii cer evitarea speculaţiilor în acest caz. Presa de la Chişinău a reluat principalele scenarii în acest caz, de la asasinat comandat până la accident.

 


×
Subiecte în articol: Vlad Filat explozie Chisinau
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close