Antena 3 CNN Externe Preşedintele Gazprom: Iuşcenko ar trebui să muncescă nu să scrie scrisori

Preşedintele Gazprom: Iuşcenko ar trebui să muncescă nu să scrie scrisori

Preşedintele Gazprom: Iuşcenko ar trebui să muncescă nu să scrie scrisori
07 Ian 2009   •   17:04

"Viktor Iuşcenko ar trebui să muncească în loc să scrie scrisori" a declarat Aleksei Miller, preşedintele companiei Gazprom, în replică la scrisoarea trimisă de preşedintele ucrainean, în care acesta cerea reluarea livrărilor de gaze către Europa, informează Interfax.
"Gazprom a livrat gaz în cantităţile solicitate de partenerii noştri străini, cu excepţia volumului de gaze furat de Ucraina", a subliniat Miller.
În timp ce Ucraina a întrerupt conductele de export una după alta, iar consumatorii noştri nu au primit gaz, compania Gazprom şi-a onorat în totalitate obligaţiile, a menţionat el.
Iuşcenko a declarat în scrisoare că tranzitul de gaze ar trebui plătit pe bazele actuale şi că un contract concret trebuie semnat între Gazprom şi societatea Naftogaz Ucraina, afirmaţie criticată de Miller.
Cele două companii au întocmit un contract valid pentru tranzitul de gaze în care este menţionată modalitatea de plată şi volumul de gaze care trebuie livrat, a precizat Miller.
"Nu este nevoie de contracte în plus", a menţionat preşedintele Gazprom în cadrul unei conferinţe de presă organizată după discuţiile dintre premierul rus Vladimir Putin cu preşedintele comitetului de acţionari ai proiectului gazoductului Nord Stream, Gerhard Schroeder.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Viktor Iuscenko
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close