Antena 3 CNN Externe Noi probleme pentru Zelenski. Liderul de la Kiev i-a pus gând rău șefului spionilor ucraineni

Noi probleme pentru Zelenski. Liderul de la Kiev i-a pus gând rău șefului spionilor ucraineni

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski intenționează să-l demită pe Ivan Bakanov, șeful SBU, Serviciul de Securitate al Ucrainei.

Noi probleme pentru Zelenski. Liderul de la Kiev i-a pus gând rău șefului spionilor ucraineni
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2022   •   14:10

Bakanov (foto), un bărbat de 47 de ani care a condus anterior Direcția Anti-Corupție din SBU și a fost director adjunct al Serviciului, este blamat pentru faptul că nu a găsit "răspunsurile potrivite" la invazia rusă din 24 februarie și pentru că nu a reușit să comande corespunzător uriașul său dispozitiv, de peste 30.000 de agenți, relatează publicația Politico.

Politico citează patru oficiali apropiați președintelui și un diplomat occidental care a consiliat Kievul cu privire la deciziile legate de serviciul de informații condus de Bakanov.

"Suntem extrem de nemulțumiți de munca sa și lucrăm pentru a scăpa de el", a declarat sub rezerva anonimatului, pentru publicația citată, un oficial ucrainean de rang înalt apropiat de președintele Zelenski.

Paradoxal, însuși Ivan Bakanov este un apropiat al lui Zelenski.

El este cel care a condus compania de divertisment și apoi campania prezidențială a actualului șef statului.

Numirea lui Bakanov în 2019 a fost criticată de partidele de opoziție, care au spus acesta nu este o persoană potrivită pentru a conduce cea mai importantă agenție de informații a Ucrainei.

Totuși, fiind vorba, la momentul respectiv, de unul dintre cei mai de încredere oameni ai noului președinte, oponenții nu prea au putut face mare lucru pentru a bloca decizia.

În prezent, o mare parte din operațiunile zilnice ale SBU sunt conduse din biroul prezidențial și de persoane aflate în grațiile lui Zelenski și ale șefului său de cabinet.


 

×
Subiecte în articol: Ivan Bakanov SBU Volodimir Zelenski
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close