Antena 3 CNN Externe Protestatarii anti-restricții au dat năvală într-o primărie din Franța. Se cere demisia lui Macron

Protestatarii anti-restricții au dat năvală într-o primărie din Franța. Se cere demisia lui Macron

Sute de protestatari anti-restricții au pătruns în primăria orașului Chambery, pentru a cere demisia președintelui Franței, conform France 3.

Protestatarii anti-restricții au dat năvală într-o primărie din Franța. Se cere demisia lui Macron
Sursa foto: Youtube
de Alexandru Negrici    |    21 Iul 2021   •   21:06

Aproximativ 200 de protestatari au pătruns ilegal în primăria Chambery, orășel în apropiere de Grenoble.

Aceștia au spart portretele președintelui francez în timp ce  scandau "Nu certificatului sanitar!" şi "Macron, demisia!". 

Manifestanții au ocupat primăria timp de aproximativ 15 secunde, după care s-au îndreptat către Prefectură și către spital.

Primăria din Chambéry a denunţat un "act intolerabil", argumentând că autorităţile locale "nu au prerogative în materie de politici sanitare, care sunt stabilite de conducerea statului", conform cotidianului Le Figaro.

Protestele sunt conduse în mare parte de lideri de opinie antivacciniști și anti-restricții și se derulează deja pentru a doua săptămână consecutivă în mai multe regiuni ale Franței.

Deși protestele nu sunt conduse de către medici, Macron este tras la socoteală pentru că a instituit obligativitatea  vaccinării personalului din sistemul sanitar.

Totodată, Macron este blamat pentru că promovează utilizarea Certificatului Covid-19, deși a anunțat că acesta nu va deveni obligatoriu.

×
Subiecte în articol: Franta Chambey antivaccinişti
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close