Antena 3 CNN Externe Putin ia în calcul posibilitatea de a candida din nou la presedinţia Rusiei, în 2012

Putin ia în calcul posibilitatea de a candida din nou la presedinţia Rusiei, în 2012

Putin ia în calcul posibilitatea de a candida din nou la presedinţia Rusiei, în 2012
04 Dec 2009   •   22:54


Vladimir Putin se gândeşte să candideze pentru un nou mandat de preşedinte. Actual premier şi fost preşedinte al Rusiei, fostul KGB-ist a declarat în direct că... ia în calcul această opţiune. Constituţia nu îi interzice acest lucru.

După două mandate prezidenţiale consecutive, Vladimir Putin a renunţat la fotoliul de la Kremlin anul trecut. Decizia nu pare să fi fost una definitivă ci mai mult una de... circumstanţă, dictată de Constituţia care îi interzicea o nouă candidatură. Cel puţin una imediată.

Deşi mai este timp suficent până la alegerile din 2012, premierul nu pare să excludă o nouă candidatură pentru funcţia de preşedinte.

Constituţia rusă interzice trei mandate prezidenţiale consecutive pentru o persoană. Nu spune însă nimic despre posibilitatea de a candida din nou după o scurtă pauză de... un mandat. Iar analiştii spun că acesta ar fi fost, de fapt, planul de la bun început. Mai exact, ca Medvedev să fie doar un personaj de tranziţie. Unul care nu exclude însă nici el posibilitatea unei noi candidaturi la preşedinţie.

Preşedintele rus se afla în vizită oficială în Italia, în cadrul căreia a discutat cu Berlusconi despre cooperarea economică şi despre securitatea europeană. Declaraţia premierului Putin a fost, în schimb, făcută, în cadrul dialogului anual cu cetăţenii Federaţiei Ruse.

Vladimir Putin a instaurat acest maraton televizat în vremea când era preşedinte dar nu a renunţat la acest obicei nici după ce a renunţat la fotoliul prezidenţial.

Antena 3





×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close