Antena 3 CNN Externe Putin, în chip de femeie, ca protest pentru posibila sa candidatură la prezidenţiale (FOTO)

Putin, în chip de femeie, ca protest pentru posibila sa candidatură la prezidenţiale (FOTO)

Putin, în chip de femeie, ca protest pentru posibila sa candidatură la prezidenţiale (FOTO)
19 Iun 2009   •   17:00

Un artist rus a fost arestat de către serviciul secret FSB, după ce ?l-a luat la mişto? pe Putin suprapunându-i chipul peste cel al unei femei. Pictorul Alexander Shednov, cunoscut şi după porecla Shurik, l-a portretizat pe fostul preşedinte în chip de femeie îmbrăcată într-o rochie scurtă strâmtă şi decoltată, cu păr lung şi cercei generoşi.

El a declarat că imaginea reprezintă un protest la adresa lui Putin care încearcă să se întoarcă la Kremlin pentru al treilea mandat prezidenţial. În partea din stânga sus a portretului Shednov a scris: ?Ah, nu ştiu ? un al treilea mandat prezidenţial? Este puţin cam prea mult... pe de altă parte, a treia oară e cu noroc?.

Artistul a încercat să expună portretul pe principala clădire administrativă din Voronezh, oraşul său natal de ziua Independenţei Rusiei sărbătorită vinerea trecută. Însă încercarea lui Sednov nu i-a căzut prea bine serviciului secret rusesc, FSB, cel care a înlocuit KGB-ul. Pictorul a fost arestat de către ofiţeri de contraspionaj şi susţine că a fost bătut şi interogat timp de mai multe ore.



Prietenii acestuia au declarat că apartamentul său a fost ?întors cu fundul în sus? iar unele dintre picturile sale au dispărut. Shednov ar putea face închisoare dacă este găsit vinovat de juriu. Criticii însă vor vedea acest act ca cea mai nouă dovadă de intoleranţă a autorităţilor ruse faţă de protestele non-violente şi faţă de libertatea expresiei din Rusia.

Putin poate, legal, să candideze pentru un al treilea mandat prezidenţial şi nu va avea niciun obstacol în acest sens dacă actualul preşedinte, Dmitri Medvedev, ?se dă la o parte? la viitoarele alegeri, ce vor avea loc în 2012.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close