Antena 3 CNN Externe Putin îşi apără programul său anti-criză în faţa parlamentului

Putin îşi apără programul său anti-criză în faţa parlamentului

Putin îşi apără programul său anti-criză în faţa parlamentului
Sursa foto: vladimir putin
06 Apr 2009   •   15:07

Premierul rus Vladimir Putin îşi va apăra modalitatea sa de abordare a celei mai grave crize economice din Rusia din ultimul deceniu şi este de aşteptat să spună parlamentarilor că semne ale revenirii economice ar putea apărea deja.
Economia de 1,7 trilioane de dolari a Rusiei se îndreaptă spre recesiune după un deceniu de creştere rapidă. Peste un milion de oameni şi.au pierdut deja locul de muncă din decembrie. Cu toate aceste, oficialii susţin că există semne de speraţă că preţul la petrol se va stabiliza.
Putin este obligat să prezinte parlamentului un raport anual, conform schimbărilor constituţionale instituite de preşedintele Medvedev. Este însă de aşteptat să nu fie criticat de forul control de partidul pe care îl conduce şi analiştii cred că va folosi discursul pentru a sublinia statutul său de lider cu influenţă egală cu şeful de la Kremlin, scrie Reuters.
Camera inferioară a parlamentului a rezervat ziua de luni pentru Putin, cu întrebări despre planul anti-criză. Liderii ruşi se tem că reducerea salariilor şi a locurilor de muncă ar putea submina stabilitatea socială. Mica revenire în preţul petrolul a mai îndepărtat din aceste temeri, dar economiştii au avertizat că economia ar putea scădea în acest an cu 8 procente.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close