Antena 3 CNN Externe Putin: Manifestanţii care iau parte la marşuri neautorizate vor primi un baston în cap

Putin: Manifestanţii care iau parte la marşuri neautorizate vor primi un baston în cap

Putin: Manifestanţii care iau parte la marşuri neautorizate vor primi un baston în cap
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Aug 2010   •   18:00

Vladimir Putin a declarat, într-un interviu acordat cotidianului Kommersant, că cei care participă la manifestaţii neautorizate vor primi ?un baston în cap? din partea poliţiştilor, dacă nu respectă legea, relatează AFP.

?Trebuie să obţină permisiunea autorităţilor locale. Ai primit-o? Atunci te poţi exprima. Nu ai primit-o? Atunci nu ai voie. Dacă te duci totuşi acolo, vei primi un baston în cap?, a avertizat prim ministrul rus.

Remarcile lui Putin i-au şocat pe oponenţii săi. Boris Nemtsov, liderul mişcării anti-Kremlin Solidaritatea, l-a catalogat pe Vladimir Putin ca un individ care minte, este malefic şi ignorant.

?Dacă oamenii se adună paşnic (...) nu ai de ce să îi loveşti în cap cu bastoane. Trebuie să fi sadic şi să-ţi urăşti propriul popor ca să ceri poliţiei să recurgă la forţă?, a spus Nemtsov la Radio Echo, din Moscova.

Opoziţia acuză autorităţile ruse de interzicerea marşurilor şi de o sistematică îndepărate a acestor manifestaţii către locurile cele mai izolate, pentru a nu fi prea vizibile.

Următorul astfel de eveniment este programat pentru 31 august, la Triumfalnaia, o piaţă centrală din Moscova, însă primăria a închis accesul la acest loc prin bariere metalice, pe motiv că în zonă se construieşte o parcare.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin manifestanti
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close