Antena 3 CNN Externe Putin, revoltat de ineficienţa birocratică din Rusia

Putin, revoltat de ineficienţa birocratică din Rusia

Putin, revoltat de ineficienţa birocratică din Rusia
Sursa foto: putin
24 Mar 2010   •   13:14

În decurs de doar o săptămână, cei mai puternici oameni din Rusia, preşedintele rus Dmitri Medvedev şi premierul Vladimir Putin au admis public că directivele lor rămân adesea neîndeplinite.
Premierul rus a cerut, marţi, vicepremierului Dmitri Kozak să îl demită imediat, în decurs de o zi, pe cei responsabili pentru menţinerea preţurilor mari în construcţiile din Rusia finanţate din bugetul public, care, spre deosebire de EU, nu scad.
Premierul a fost surprins că având în vedere salariile mici şi electricitatea şi materialele mai ieftine, lucrările de construcţii din Rusia adesea costă mai mult decât în Europa.
Vina a fost pusă pe viceministrul pentru Dezvoltare Regională Serghei Kruglik pentru calcule şi estimări greşite.
Presa rusă notează că ineficienţa executivului nu mai surprinde pe nimeni şi chiar dublul control- al preşedintelui şi premierului- nu ajută.
"Problema constă în ineficienţa sistemului, care a asumat prea multe funcţii, şi este blocat în rutina zilnică şi nu îşi poate stabili priorităţile," declara Anton Danilov-Danilian, şeful consiliului de experţi Business Russia şi fost şef al Direcţiei economice a preşedinţiei.
Kozak arăta că deşi guvernul a cerut ministerului Dezvoltării Regionale încă din mai să reconsidere politicile de preţ pentru construcţii şi să verifice dacă procedurile pentru stabilirea estimatelor de cost sunt de încredere, unele din politici au fost aprobate doar pe hârtie.
"Oficialii care îndeplinesc deciziile guvernului de o asemenea manieră trebuie demişi imediat," a cerut Putin .

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close