Antena 3 CNN Externe Putin: Rusia susţine noul acord climatic, dar cu condiţii

Putin: Rusia susţine noul acord climatic, dar cu condiţii

Putin: Rusia susţine noul acord climatic, dar cu condiţii
Sursa foto: schimbare climatica
03 Noi 2009   •   08:07

Rusia este dispusă să se alăture unui nou acord referitor la schimvarea climatică, cu două condiţii cruciale, a declarat premierul rus Vladimir Putin. Conferinţa Naţiunilor Unite penru schimbarea climatică de la Copenhaga, luna viitoare, este aşteptată să negocieze un înlocuitor al Protocolului de la Kyoto pentru schimbarea climatică, parte din care expiră în 2012.

După discuţii cu omologul danez Lars Rasmussen, Putin a declarat: "Suntem pregătiţi să o facem. Dar cred că este necesar să respectăm cel puţub două chestiuni. Toţi fără excepţie trebuie să semneze documentul, altfel va fi lipsit de orice sens. Rusia va insista de asemenea să ia în calcul în întregime capacitatea pădurilor ruseşti de a absorbi gazul hidrocarbon, ceva ce nu s-a făcut în întregime în protocolul Kyoto".

Amintind că acordul Danemarcei pentru construirea gazoductului Nord a întârit legăturile cu Rusia, Putin a mai spus la conferinţa de presă că volumul de gaz livrat Danemarcei prin această conductă s-ar putea tripla, la trei miliarde de mc pe an.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: schimbare climatica Vladimir Putin Rusia
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close