Antena 3 CNN Externe Putin se plânge că URSS a ignorat secretele ?furate? de el din Occident

Putin se plânge că URSS a ignorat secretele ?furate? de el din Occident

Putin se plânge că URSS a ignorat secretele ?furate? de el din Occident
Sursa foto: putin
20 Mai 2010   •   16:04

Vladimir Putin a admis pentru prima dată că şi-a petrecut perioada de spion KGB în Germania de Este pentru a conduce operaţiuni de spionaj industrial contra Occidentului, plângându-se că secretele pe care le-a furat au fost ignorate.
În cele mai sincere comentarii de până acum, premierul rus declara că o parte din misiunea sa ca agent KGB în RDG era culegerea din secrete tehnologice şi industriale sensibile din Occident.
El arăta însă, în cadrul unei întâlniri la Academia Rusă de Ştiinţe, că a devenit din ce în ce mai frustrat deoarece informaţiile pe cale le aducea în URSS pentru acoperi diferenţa tehnologică faţă de Occident rămâneau nefolosite.
"Când eram într-un departament diferit al KGB, îmi amintesc foarte bine la sfârşitul anilor 80 când munca noastră şi munca colegilor voştri străini obţinută prin metode speciale nu era integrată în economia Uniunii Sovietice," arăta acesta academicienilor.
Putin, care a lucrat ca spion KGB în Dresda în 1985-1990, arăta că nu poate înţelege de ce cercetătorii sovietici nu au folosit informaţiile pe care el şi colegii săi le "obţineau" .
El sublinia că "noi munceam din greu în aces domeniu şi de fiecare dată obţineam ce este nevoie, dar fără niciun folos."
Se ştiu puţine despre activitatea lui Putin în Germania de Est, cu excepţia faptului că altă parte a muncii sale era recrutarea de spioni care aveau acces şi legături cu Germania de Vest.
Informaţia sa că a fost angajat în spionaj industrial confirmă informaţiile unor foşti oficiali est germani şi spioni că parte a misiunii sale era de a obţine tehnologie IT pentru URSS.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin URSS
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close