Antena 3 CNN Externe Putin: Ţările din Balcani şi Slovacia sunt o prioritate pentru livrarea de gaze

Putin: Ţările din Balcani şi Slovacia sunt o prioritate pentru livrarea de gaze

Putin: Ţările din Balcani şi Slovacia sunt o prioritate pentru livrarea de gaze
Sursa foto: vladimir putin
14 Ian 2009   •   00:31

Rusia va prioritiza livrările de gaze naturale către statele ce au fost cel mai afectate de disputa cu Ucraina, a declarat premierul rus. Acesta cita în acest sens statele balcanice şi Slovacia. Declaraţiile au fost făcute în timpul unei vizite la centrul de comandă al Gazprom unde s-a întâlnit şi cu preşedintele companiei, Aleksei Miller.
Acesta din urmă sublinia că Ucraina a refuzat marţi cererile Gazprom de a pompa 22.2 milioane mc de gaz către Slovacia. Miercuri sunt aşteptate discuţii ale lui Vladimir Putin cu omologii din Bulgaria şi Slovacia, la Moscova.
Gazprom a dat drumul la livrările spre Europa, prin Ucraina, dar nu a ajuns gaz în Europa, ceea ce a făcut-o pe Moscova să acuze Kievul de blocarea tranzitului.
Şeful Naftogaz, Oleh Dubina, arăta că societatea sa nu poate răspunde cererii Gazprom de a tranzita 76 milioane de mc către Europa, deoarece aceasta ar afecta livrările către consumatorii ucraineni.
Anterior, preşedintele ucrainean a negat că Kievul ar fi blocat tranzitarea gazului sau ar fi furat gaz.
Marţi seara, vicepreşedintele Gazprom, Aleksandr Medvedev a anunţat că Rusia va relua livrările de gaze prin staţia Sudja (din Kursk), întrucât această conductă are legături directe spre Bulgaria, România, Turcia şi alte ţări.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin transport gaze Gazprom
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close