Antena 3 CNN Externe Putin vrea să-i oprească pe ruşi din băut: Începe campania anti-alcool

Putin vrea să-i oprească pe ruşi din băut: Începe campania anti-alcool

Putin vrea să-i oprească pe ruşi din băut: Începe campania anti-alcool
Sursa foto: vodca ruseasca
15 Ian 2010   •   18:51

Premierul rus Vladimir Putin, alarmat de dragostea ruşilor pentru alcool, a aprobat o campanie pentru reducerea consumului cu peste 50% în următorii 10 ani.
Putin a aprobat o serie de paşi guvernamentali pentru a aborda "ameninţarea naţională" reprezentată de dependenţa de alcool a Rusiei, ce vor include restricţii la vânzarea şi producţia alcoolului, taxe mai mari şi limitarea publicităţii-
Sănătatea ruşilot trebuie să fie pusă înaintea "intereselor participanţilor de piaţa alcoolului," se arată în documentul strategiei. Se apreciază că 23.000 de persoane mor anual din cauza alcoolului şi alte 75.000 persoane din cauza unor boli ce au drept cauză alcoolul.
"Abuzul de alcool este principalul motiv pentru acumularea de probleme demografice şi sociale din Rusia de la jumătatea anilor 1960," se arată în document.
Programul este menit a reduce consumul cu 15 procente în 2012 şi cu 55 la sută în 2020, dar nu menţionează controlul statului în vânzarea şi producţia de alcool, cum cer activiştii anti-alcool.
În august, preşedintele rus Dmitri Medvedev a ordonat măsuri dure să reducă abuzul de alcool, declarând că este şocat de statistici.
De atunci, Rusia a triplat taxa pe bere, a introdus un preţ minim pentru vodca şi analizează măsuri de limitare a locului şi timpului pentru vânzarea berii.
În 1985, fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov a declarat şi el război consumului de alcool, cerând reduceri drastice ale producţiei şi un control strict.
Campania a declanşat o creştere a producţiei ilegale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin consum de alcool
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close