Antena 3 CNN Externe Sute de rachete lansate de Rusia împotriva civililor din Ucraina. O rachetă s-a oprit în chiuveta unui apartament

Sute de rachete lansate de Rusia împotriva civililor din Ucraina. O rachetă s-a oprit în chiuveta unui apartament

Imagini incredibile au fost filmate în orașul Dergachi, de lângă Harkov.

Sute de rachete lansate de Rusia împotriva civililor din Ucraina. O rachetă s-a oprit în chiuveta unui apartament
de Laura Dinu    |    22 Mar 2022   •   07:36

O rachetă lansată de armata rusă a străpuns tavanul unui bloc de locuințe și s-a prăbușit direct în bucătăria unui apartament, într-o chiuvetă. 

Proprietarul apartamentului a filmat racheta de câțiva metri lungime și a postat imaginile pe rețelele sociale. 

Astfel de rachete au fost lansate de armata rusă asupra mai multor orașe din Ucraina. 

SUA trimit în Ucraina rachete anti-aeriene din Uniunea Sovietică, cumpărate clandestin

SUA trimit armatei ucrainene echipament defensiv anti-aerian din fosta URSS.

Informația este publicată de The Wall Street Journal (WSJ) pe baza confirmărilor unor oficiali americani.

Este vorba despre armament sovietic exportat de Moscova în lume și achiziționat în secret, cu zeci de ani în urmă, de Statele Unite pentru a examina tehnologia armatei ruse.

Între sistemele de rachete antiaeriene trimise să întărească apărarea anti-aeriană ucraineană se numără și cele tip SA-8.

Pentagonul nu a comentat decizia administrației actuale, de a utiliza arsenalul constituit din armament sovietic, pentru a ajuta Kievul să se apere de atacurile cu avioane și rachete lansate de Moscova, notează WSJ.

Arme vechi de trei decenii

În 1994, un masiv avion de transport fabricat în Uniunea Sovietică a putut fi observat de pe autostradă pe aeroportul din Huntsville, SUA.

Ulterior, s-a aflat că avionul transporta un sistem de apărare antiaeriană S-300 pe care SUA l-au achiziționat în Belarus, ca parte a unui proiect clandestin în care a fost implicat un contractant al Pentagonului, costurile fiind de 100 de milioane de dolari, potrivit unui fost oficial al operațiunii.

Unele dintre armele de origine sovietică fost păstrate în Arsenalul Redstone din Alabama. Pe site-ul web al acestei instituții se spune că această facilitate servește drept centru militar pentru programele de rachete și vectori balistici.

Cel puțin o parte din sistemele destinate Ucrainei provin de la această bază militară, au precizat oficialii menționați de WSJ, care au adăugat că, în vederea transportului, aparate C-17 s-au deplasat pe aeroportul din Huntsville, statul american Alabama.

Sistemul S-300 cumpărat acum 28 de ani din Belarus nu se numără printre armele sovietice trimise Kievului, precizează WSJ, citând o sursă oficială.

Presa rusă ar fi scăpat din greșeală unul dintre cele mai mari secrete ale lui Vladimir Putin

Un tabloid apropiat de Kremlin a publicat astăzi - cel mai probabil din greșeală - un material care prezintă unul dintre cele mai mari secrete ale lui Vladimir Putin din această perioadă.

Mai exact, Komsomolskaia Pravda, a publicat date șocante despre pierderile suferite de armată rusă în Ucraina. Ar fi vorba despre 9.800 militari uciși, cifre foarte apropiate de cele susținute de armata ucraineană.

Și deși cifrele respective au dispărut la scurt timp din respectivul articil, ele au fost salvate pe internet de diferite agregatoare de știri, scrie Hotnews.

”Ministerul Apărării al Federației Ruse respinge informațiile Statului Major ucrainean despre presupusele pierderi la scară mare ale Forțelor Armate (RF) în Ucraina. Potrivit Ministerului Apărării al Federației Ruse, în timpul operațiunii speciale din Ucraina, Forțele Armate Ruse au pierdut 9861 de soldați, iar 16153 de persoane au fost rănite.”,  se precizează în articolul inițial, care ulterior a fost editat.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close