Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 335. Germania va trimite un număr redus de tancuri Leopard în Ucraina

Război în Ucraina, ziua 335. Germania va trimite un număr redus de tancuri Leopard în Ucraina

Război în Ucraina, ziua 335. Guvernul Germaniei a decis trimiterea unui număr mic de tancuri în Ucraina şi va autoriza livrarea de vehicule blindate de fabricaţie germană de către naţiuni aliate, în cadrul acordului cu Statele Unite, afirmă oficiali politici de la Berlin, sub protecţia anonimatului.

Război în Ucraina, ziua 335. Germania va trimite un număr redus de tancuri Leopard în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Ian 2023   •   21:00

Cele mai importante evenimente din ultimele ore: 

  • Germania va trimite un număr redus de tancuri în Ucraina
  • Parlamentul Germaniei dezbate trimiterea tancurilor Leopard în Ucraina
  • Turcia amână pe termen nedeterminat extinderea NATO cu Suedia și Finlanda
  • Bogdan Chirieac: "Putin a pierdut în Ucraina, dar nu se va opri până când numărul victimelor va face imposibilă continuarea războiului"
  •  Rușii au bombardat orașul Konstantinivka din regiunea ucraineană Donețk
  • SUA și aliații occidentali presează Ucraina să abandoneze Bahmut și să-și schimbe strategia
  • Un avion care a decolat din Belarus a declanșat sirenele de atac aerian în Ucraina
  • Ucraina, zguduită de un mega-scandal de corupție: cinci guvernatori și patru viceminiștri, dați afară într-o singură zi
  • Un apropiat al lui Zelenski spune că "în cazurile de corupție se va proceda după legile războiului" 
  • O parte din civilii uciși la Dnipro de racheta rusească, încă neidentificați
  • Polonia a cerut oficial Germaniei aprobarea pentru transferul de tancuri Leopard în Ucraina
  • Ucrainenii construiesc fortificaţii din beton armat în jurul Kievului
  • Fostul consiler al lui Zelenski, Alexei Arestovici, spune că Ucraina nu va câştiga războiul
  • Adjunctul șefului de cabinet al președintelui Volodymyr Zelenski și-a prezentat demisia
  • Din peste 50 de mii de pușcăriași recrutați de Wagner, doar 10.000 se mai află în Ucraina
  • Rușii întăresc liniile de front din Ucraina cu zeci de mii de noi soldați
  • Rusia susţine că Occidentul a blocat negocierile cu Ucraina
  • Oleksii Arestovici, fost consilier al lui Zelenski: "Foarte puțin probabil ca Ucraina să câștige războiul"
  • Germania a trimis sisteme de rachete "Patriot" în Polonia, la granița cu Ucraina
  • Șeful armatei din Norvegia spune că în războiul din Ucraina au murit și au fost răniți peste 300.000 oameni

Update 23:50 Într-un articol publicat în revista The Hill se sugerează că a existat un complot pus la cale de generalul Maslov care ar fi urmat să îl elimine pe Putin în decembrie.

Generalul Maslov avea mijloace și cunoștințele necesare pentru a organiza o lovitură de stat. Acesta a fost comandant șef al Forțelor Terestre din Rusia și mai târziu reprezentantul militar al Rusiei la NATO.

Este posibil ca Putin să fi fost în vizor pe 24 decembrie, după ce revenit de la Minsk, și după ce și-a anulat brusc vizita la o fabrică de tancuri. Străzile erau curățate de zăpadă iar limuzina sa era deja pregătită.

Totuși Putin nu a mai plecat pentru a realiza vizita programată. Generalul Alexey Maslov a murit subit a doua zi din cauza unui atac de cord, chiar în ziua de Crăciun, potrivit publicației americane The Hill.

Se pare că fostul comandant militar, care provenea dintr-o regiune rusă de la granița cu Ucraina, avea legături strânse cu țara invadată de Rusia în februarie. Cariera militară a generalului Maslov a început în Ucraina sovietică, unde a studiat la un colegiu de top pentru comandanți militari din Harkov. Ulterior, a fost repartizat în Munții Carpați, la granița cu România.

Update 20:30 Conform unor oficiali germani citaţi de publicaţia Der Spiegel, Guvernul Olaf Scholz intenţionează să furnizeze Ucrainei tancuri de tip Leopard 2. Probabil va fi transferată cel puţin o companie de tancuri de tip Leopard 2A6, adică 14 vehicule blindate.

În plus, Guvernul Olaf Scholz va autoriza furnizarea de tancuri de fabricaţie germană de către naţiuni aliate, printre care se numără Polonia şi ţări scandinave.

Deciziile, care ar urma să fie supuse aprobării Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului de la Berlin, în cel mai scurt timp posibil, poate chiar miercuri, se înscriu într-un acord cu Statele Unite, care au exercitat presiuni asupra Germaniei pentru a furniza capabilităţi militare avansate Ucrainei. Berlinul a obţinut de la Washington angajamentul de a furniza tancuri ultramoderne Ucrainei.

Potrivit publicaţiei The Wall Street Journal, Administraţia Joseph Biden înclină spre o decizie de livrare a unui număr semnificativ de tancuri M1 Abrams în Ucraina, iar un anunţ în acest sens ar putea fi făcut săptămâna aceasta.

Dacă se vor confirma, deciziile ar însemna depăşirea, cel puţin în mod temporar, a disensiunilor transatlantice privind livrarea de tancuri occidentale ultramoderne în Ucraina. Însă Germania ar putea fi vizată de critici din cauza numărului mic de vehicule livrate.

Casa Albă a refuzat să facă vreun comentariu pe această temă. Departamentul american al Apărării anunţase săptămâna trecută că nu va trimite tancuri M1 Abrams în Ucraina, iar, în acest context, Berlinul refuza să trimită tancuri Leopard.

Reticenţa manifestată de Germania privind furnizarea de capabilităţi militare avansate şi semnificative Ucrainei trebuie interpretată prin prisma eforturilor de evitare a unui conflict direct între NATO şi Rusia. "Trebuie să evităm ca acest conflict să devină un război între Rusia şi Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord", a afirmat săptămâna trecută cancelarul Olaf Scholz.

Kremlinul a avertizat marţi Germania, potrivit postului german NTV, că eventuala furnizare de tancuri Leopard Ucrainei va avea consecinţe şi "nu va aduce nimic bun pentru viitorul relaţiilor bilaterale".

Update 20:03 Presa turcă relatează că regimul președintelui Recep Tayyip Erdogan a decis să amâne pe termen nedeterminat dialogul cu Suedia și Finlanda în vederea extinderii NATO.

Aceste două state au nevoie de aprobarea Ankarei pentru a intra în Alianță, unde accesul este condiționat de consensul membrilor existenți.

Ele și-au depus oficial candidatura anul trecut, după invazia rusă în Ucraina.

Însă Turcia a amânat o reuniune programată în februarie cu Finlanda și Suedia, privind extinderea NATO.

Din luna mai anul trecut, candidatura Suediei este blocată de guvernul turc iar relațiile bilaterale s-au deteriorat și mai mult în urma unor manifestări anti-turce recente desfășurate la Stockholm.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a avertizat, luni, Suedia să nu se aștepte la sprijinul Ankarei pentru aderarea la NATO, după ce în capitala suedeză a avut loc o manifestație la care a fost ars un exemplar din Coran. 

Update 19:39  Parlamentul german va dezbate miercuri problema controversată a posibilei trimiteri de tancuri Leopard în Ucraina.

Partidele de opoziție Uniunea Creștin Democrată (CDU) și Uniunea Creștin Socială (CSU) au solicitat dezbaterea, argumentând că doresc "să pună capăt blocajului de la nivelul guvernului federal".

Potrivit opoziției parlamentare germane, Guvernul german ar trebui să se teamă că ar putea pierde încrederea aliaților săi, ca urmare a opoziției față de trimiterea tancurilor în Ucraina.

Dezbaterea parlamentară va începe după ora 16, ora României.

Update 18:39 Rusia nu riscă, deocamdată, o campanie amplă de acțiuni teroriste în statele aliate Ucrainei, pentru a nu declanșa un răspuns NATO iar din acest punct de vedere, scrisorile cu explozibil trimise în Spania au avut rolul unui test al capacității de a comite astfel de lovituri.

Moscova și-ar putea schimba, însă, planurile și ar putea trece la acțiuni mai ample în statele occidentale, în funcție de evoluția războiului din Ucraina, a relatat The New York Times.

Este un scenariu care nu poate fi ignorat, susține Bogdan Chiriac, analist de politică externă și jurnalist DC News. 

"În opinia mea, Rusia nu va mai ataca vreodată cu tancuri și cu avioane. Experiența amară din Ucraina cred că i-a fost suficientă.

Însă va reveni la ce știa să facă foarte bine: războiul hibrid, provocările asimetrice. Asta înseamnă fake news, influențarea oamenilor politici, a campaniilor electorale. Inclusiv acte de terorism (...)

Este evident că lumea civilizată nu poate accepta agresiunea Rusiei în Ucraina. Nici Rusia nu se poate retrage în acest moment. Putin a pierdut în Ucraina, dar nu se poate opri, fiindcă toată lumea ar vedea că a fost învins.

Și atunci, va continua până când numărul de victime va deveni atât de mare încât prelungirea războiului va fi imposibilă.

Lucrurile astea nu sunt posibile la nesfârșit. Vom ajunge și la niște negocieri de pace. Ce va fi pe masă, vom vedea atunci", a spus Chirieac la Antena 3 CNN.

Update 17:18 Patru persoane au fost rănite după ce trupele rusești au bombardat, marți, orașul Kostiantinivka din regiunea Donețk.

Guvernatorul regiunii, Pavlo Kirilenko, a declarat că, în urma bombardamentelor, clădirile înalte din zonă au fost avariate.

Printre răniți se numără doi copii, a adăugat oficialul.

"Acest bombardament este o altă crimă rusească și o încă dovadă că nu există locuri absolut sigure în regiunea Donețk. Salvați-vă viața - evacuați-vă!", a scris el pe Telegram.

Donețk și provincia învecinată, Lugansk, alcătuiesc Donbasul, o regiune industrială care se învecinează cu Rusia.

Separatiștii susținuți de Moscova se luptă cu forțele Kievului în Donbas din 2014, anul în care Rusia a invadat și anexat Crimeea.

Update 16:44 Statele Unite și aliații occidentali ai Kievului le-au cerut responsabililor ucraineni să renunțe la concentrarea eforturilor militare asupra orașului Bahmut, unde forțele de apărare și cele ale Moscovei sunt blocate de mai multe luni într-o înfruntare nimicitoare pentru ambele tabere.

În schimb, partenerii Ucrainei cer să se acorde prioritate unei potențiale ofensive în sud, cu un stil de luptă diferit, care să fructifice avantajul ajutorului militar de miliarde de dolari, anunțat recent.

De aproape șase luni, trupele ucrainene și ruse se confruntă pentru aproximativ 60 de kilometri de teritoriu în Bahmut, oraș strategic situat între Donețk și Lugansk, amintește CNN.

Bombardamentele intense au distrus orașul aproape complet.

"Este o luptă brutală și distrugătoare, în care părțile își dispută zilnic între 100 și 400 de metri de teren și schimbă câteva mii de lovituri de artilerie pe zi", arăta recent un oficial de rang înalt al serviciilor secrete occidentale, citat de rețeaua de televiziune.

În ultimele săptămâni, partenerii vestici le-au cerut ucrainenilor să își reducă pierderile în Bahmut și să se concentreze pe planificarea unei ofensive în sud.

Mesajul a fost livrat Kievului prin trei oficiali de top ai administrației Biden care au călătorit săptămâna trecută în capitala ucraineană, notează CNN.

Update 15:03 O alertă de atac aerian a fost declanșată marți în toată Ucraina.

Euan MacDonald, redactor-șef al publicației New Voice of Ukraine, a scris că alarmele au fost declanșate de un avion care a decolat din Belarus.

Autoritățile ucrainene nu au anunțat imediat dacă există zone atacate cu rachete și drone.

Update 14:55 Cinci guvernatori regionali şi patru viceminiştri din guvernul Ucrainei au fost demişi.

Anunțul a fost făcut marți de executivul de la Kiev și vine după alte demisii, demiteri și arestări.

Astfel, Valentin Reznicenko, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Oleksandr Staruh, guvernatorul din Zaporojie, Dmitro Jivîțki, guvernatorul regiunii Sumî, Iaroslav Ianuşevici, guvernatorul din Herson şi Oleksii Kuleba, guvernatorul Kievului, au fost schimbați din funcții, potrivit lui Taras Melniciuk, reprezentant al guvernului pe lângă Parlament.

Reznicenko a fost acuzat în presă că a atribuit contracte pentru reparații de drumuri în valoare de zeci de milioane de euro unui grup co-fondat de partenera sa, care lucrează ca antrenor de fitness.

Potrivit publicațiilor ucrainene, Reznicenko și omologii săi din regiunile Sumî, Herson şi Zaporojie fac obiectul unor anchete judiciare.

Însă revocarea lui Oleksii Kuleba ar avea legătură cu numirea sa în cadrul administrației prezidențiale.

Guvernul ucrainean i-a demis, de asemenea, pe viceministrul Apărării, Viaceslav Şapovalov - a cărui demisie fusese anunțată mai devreme în cursul zilei de marți, pe viceministrul pentru Politici Sociale, Vitali Muzîcenko şi pe alți doi miniștri adjuncți ai Dezvoltării Teritoriale, Ivan Lukeria şi Viaceslav Negoda.

Aceste concedieri şi demisii în cascadă vin după dezvăluirile presei cu privire la un contract de aprovizionare alimentară pentru armata ucraineană, la prețuri supraevaluate.

Update 14:40 Valul de demisii care a zguduit guvernul de la Kiev pe fondul acuzațiilor de corupție ar urma să ducă la alte plecări din administrația de stat, dar și la arestări.

Un consilier prezidențial, ministrul adjunct al Apărării și procurorul general adjunct al Ucrainei au plecat din posturile lor într-o singură zi, marți.

Primul care a demisionat a fost Kirilo Timoșenko, adjunctul șefului biroului prezidențial. Acuzat într-un scandal privind utilizarea de mașini scumpe, Timoșenko a supravegheat politica regională și a lucrat anterior la campania electorală a lui Zelenski.

Ministrul adjunct al Apărării, Viaceslav Șapovalov, a demisionat, de asemenea, în urma unor relatări potrivit cărora a gestionat controversata afacere de aprovizionarea armatei cu produse alimentare la prețuri supraevaluate.

La rândul său, procurorul general adjunct Oleskii Simonenko a fost înlăturat din funcție "la propria dorință", după cum a anunțat instituția sa.

Zelenski a semnalat că și alți oficiali de rang înalt ar putea pleca din funcții. El le-a interzis deja înalților funcționari guvernamentali să părăsească țara, cu excepția cazului în care se află în misiune oficială de stat.

David Arakhamia, șeful partidului prezidențial "Servitorul Poporului", a spus că oficialii corupți ar putea fi condamnați la închisoare.

"Funcționarii de la toate nivelurile au fost avertizați în mod constant prin canale oficiale și neoficiale: concentrați-vă asupra războiului, ajutați victimele, reduceți birocrația și nu mai faceți afaceri dubioase. Mulți dintre ei chiar au ascultat, dar unii, din păcate, nu au făcut-o. Dacă nu se lucrează într-un mod civilizat, se va proceda conform legilor războiului. Acest lucru este valabil atât pentru recentele achiziții de generatoare, cât și pentru noile scandaluri din ministerul apărării", a spus Arakhamia într-o postare pe Telegram.

Sâmbătă, ministrul adjunct al Infrastructurii, Vasil Lozinski, a fost arestat, fiind suspectat că a acceptat o mită în valoare de peste 350.000 de dolari pentru furnizarea de generatoare de electricitate. El a negat acuzațiile

Publicația Ukrainska Pravda a scris că șefii a patru administrații regionale - Sumî, Dnipro, Zaporojie și Herson - ar putea pleca și ei în acest val al demisiilor, din cauza legăturilor cu fostul consilierul prezidențial Timoșenko.

Update 13:13 Anchetatorii ucraineni încearcă să identifice cadavrele a opt persoane care au murit în urma atacului rusesc cu rachete de la Dnipro.

Tirul a avut loc în data de 14 ianuarie și a implicat, potrivit autorităților de la Kiev, o rachetă anti-navă Kh-22, capabilă să transporte un focos cu explozibil convențional în greutate de o tonă.

Încercarea de identificare a celor opt cadavre va continua încă două săptămâni, a anunțat administrația regională de stat din Dnipropetrovsk.

Salvatorii au lucrat zile întregi pentru a înlătura ruinele blocului cu nouă etaje, care a fost, practic, despicat în două de explozia rachetei rusești.

În acest incident, unul dintre cele mai sângeroase de la începutul războiului în care rușii au vizat ținte civile, au fost ucise 46 de persoane, inclusiv șase copii.

Update 12:45 Polonia a solicitat oficial Germaniei permisiunea pentru expedierea de tancuri Leopard 2 în Ucraina.

Kievul a cerut insistent aceste tancuri în ultima perioadă, pe fondul speculațiilor că Rusia urmează să declanșeze o nouă ofensivă terestră.

"Germanii au primit deja solicitarea noastră de consimțământ pentru transferul tancurilor Leopard 2. Fac apel, de asemenea, către partea germană să se alăture coaliției de țări care sprijină Ucraina cu tancuri Leopard 2. Aceasta este cauza noastră comună, pentru că este vorba despre securitatea întregii Europe", a scris pe Twitter Mariusz Blaszczak, ministrul Apărării de la Varșovia.

La rândul său, ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a anunțat că guvernul din care face parte va decide "foarte curând" în privința cererii formulate de Polonia.

Pistorius a răspuns criticilor care acuză Germania de împiedicarea livrării tancurilor în Ucraina, spunând că țara sa nu este singura care "cântărește" decizia și că "sunt parteneri care încă fac evaluări".

"Nu ne opunem ca instruirea (militarilor ucraineni pe tancuri Leopard de către alte țări) să înceapă imediat, dar noi nu putem face asta până nu luăm o decizie în legătură cu gestionarea livrărilor de tancuri", a menționat ministrul

Update 12.10 Procurorul general adjunct al Ucrainei, Oleksiy Symonenko, a fost demis, potrivit unei postări pe contul de Telegram al Procurorului General al Ucraine.

"Procurorul General Andrii Kostin a semnat demisia procurorului general adjunct Oleksiy Symonenko la cererea acestuia", se arată în postare, potrivit CNN.

Update 12.00 Ucrainenii își consolidează apărarea în fața unei posibile ofensive rusești din Belarus. Ei construiesc fortificații din beton armat în jurul Kievului, potrivit Sky News.

Oficialii ucraineni avertizează de câteva săptămâni că Moscova ar putea pregăti o nouă ofensivă de pe teritoriul țării vecine. O ofensivă dinspre nord ar viza probabil capitala Ucrainei, Kiev, așa că autoritățile au început să construiască fortificații suplimentare.

„Continuă instalarea și amenajarea structurilor de tragere pe posibilele rute de înaintare ale inamicului. În plus, continuă procesul de dotare a adăposturilor pentru protejarea personalului. Pentru aceasta, se folosesc structuri din beton armat, care sunt instalate sub nivelul suprafeței solului - pentru a maximiza viața personalului militar", a anunțat generalul-locotenent Oleksandr Pavlyuk, comandantul apărării Kievului.

În urma cu aproximativ un an, rușii au încercat să ocupe Kievul, dar operațiunea a eșuat.

Update 11.18 Alexei Arestovici, fost consilier al preşedintelui ucrainean, a anunţat că în prezent nu mai este un oficial al statului, astfel că poate spune ceea ce crede despre războiul cu Rusia.

E puţin probabil ca Ucraina să câştige războiul cu Rusia, a spus Arestovici.

Update 10:10 Kyrylo Timoșenko, adjunctul șefului de cabinet al președintelui Volodymyr Zelenski, și-a prezentat demisia, potrivit Ukrainska Pravda, citând surse anonime din guvern. El ar urma să fie înlocuit cu Oleksiy Kuleba, guvernatorul regiunii Kiev, potrivit surselor. De asemenea, guvernatorii regiunilor Sumi, Dnipropetrovsk, Zaporizhzhia și Herson ar putea fi următorii oficiali care vor demisiona.

Potrivit site-ului de investigație Bihus.info, Timoșenko a folosit în scopuri proprii un Chevrolet Tahoe donat pentru evacuarea civililor din zonele de luptă. De asemenea, un alt apropiat al președintelui Zelenski ar putea renunța la funcție: Oleh Tatarov. Tatarov a devenit simbolul toleranței lui Zelensky față de corupție, președintele refuzând în mod repetat să-l concedieze sau să-l suspende, deși Tatarov a fost acuzat de luare de mită în 2020.

Update 08:30 Din cei 50.000 de prizonieri ruși recrutați de compania militară privată Wagner pentru a participa la războiul din Ucraina, au mai rămas doar zece mii de oameni, a declarat Olga Romanova, șefa fundației de caritate Rus Seated, relatează publicația rusă independentă Meduza.

„Conform datelor noastre, până la sfârșitul lunii decembrie au fost recrutați 42-43 de mii [de deținuți]. Acum sunt, cel mai probabil, deja peste 50 de mii. Dintre aceștia, zece mii luptă pe front, pentru că toți ceilalți sunt fie uciși, (...) fie dispăruți, fie au dezertat, fie s-au predat”, a afirmat Romanova pentru proiectul My Russian Rights.

Update 08:00 Forțele armate ruse își întăresc liniile de front din Ucraina cu zeci de mii de noi soldați în ultimele luni. Un înalt oficial american spune că totuși aceste întăriri nu au ajutat Rusia să încline balanța în favoarea sa pe frontul de luptă. Se pare că noii soldați trimiși pe front sunt pros echipați și slab antrenați.

Șeful Statului Major Întrunit al SUA, generalul Mark Milley, a declarat vineri că forțele ruse au suferit peste 100.000 de pierderi de la începerea războiului pe teritoriul ucrainean.

Atacurile rusești din regiunea Donețk au ucis trei civili și au rănit alți trei în ultimele 24 de ore, a informat guvernatorul Pavlo Kyrylenko. O persoană a fost ucisă în Novopokrovske, una în Paraskoviivka și una în Chasiv Yar, a spus guvernatorul. E imposibil să se cunoască numărul real de victime în Mariupol și Volnovaha ocupate de ruși, a adăugat el. Regiunea Donețk, din estul Ucrainei, este locul celor mai aprige lupte dintre forțele ruse și ucrainene, în timp ce Rusia încearcă să ocupe întreaga regiune.

Uniunea Europeană va continua să susţină Ucraina prin cele mai bune mijloace pentru a respinge invazia militară rusă, a declarat Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

"Ucraina rezistă prin curaj şi determinare. Ucraina trebuie să câştige acest război, iar noi o vom susţine în cel mai bun mod posibil", a declarat Josep Borrell, citat de postul de televiziune CNN.

"Rusia continuă atacurile barbare asupra oraşelor ucrainene, omorând civili şi distrugând infrastructurile civile. Nu am observat voinţă reală din partea Rusiei în sensul unei păci corecte şi sustenabile", a subliniat oficialul UE.

Miniştrii de Externe din statele Uniunii Europene au ajuns, luni, la un acord de principiu privind asistenţă militară suplimentară destinată Ucrainei, în valoare de 500 de milioane de euro. În plus, vor fi oferite echipamente non-letale în valoare de 45 de milioane de euro pentru misiunea UE de instruire a militarilor ucraineni.

Uniunea Europeană a oferit până acum Ucrainei, de la începerea invaziei militare ruse, asistenţă pentru securitate în valoare totală de 3,6 miliarde de euro.

Război în Ucraina, 23 ianuarie | Rusia susţine că Occidentul a blocat negocierile cu Ucraina

Război în Ucraina, 22 ianuarie | Rusia se teme că Moscova va fi atacată. Rachete antiaeriene, așezate pe clădiri

Război în Ucraina, 21 ianuarie | Volodimir Zelenski, cu ochii în lacrimi la slujba de comemorare a oficialilor morţi în accidentul de elicopter

Război în Ucraina, 20 ianuarie | Ministrul român al Apărării și șeful SMAp, la Ramstein: "Trebuie să oferim sprijin multidimensionat Ucrainei"

Război în Ucraina, 19 ianuarie | Ministrul german al Apărării: "Împreună cu partenerii noştri, vom continua să susţinem Ucraina în lupta pentru libertate, independenţă teritorială şi suveranitate"

×
Subiecte în articol: Război Ucraina
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close