Antena 3 CNN Externe Reforma pensiilor face prima victimă la Paris: un bărbat a fost mutilat de poliție cu bastonul în "Joia Neagră"

Reforma pensiilor face prima victimă la Paris: un bărbat a fost mutilat de poliție cu bastonul în "Joia Neagră"

Un bărbat a fost mutilat de forțele de ordine în timpul masivului protest de "Joia Neagră", la care au participat circa un milion de oameni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Ian 2023   •   17:37

Bărbatul, un francez de origine spaniolă în vârstă de 26 de ani, făcea fotografii la protest și a fost trântit la pământ de un polițist din dispozitivul forțelor de ordine.

În timp ce se afla pe asfalt, întins pe spate, tânărul a fost lovit de un alt polițist, cu bastonul, în zona organelor genitale.

Imaginile surprinse la locul incidentului arată cum al doilea polițist vine în fugă, ținând bastonul ridicat, către francezul căzut la pământ. 

Agentul în echipament anti-revoltă îi aplică acestuia din urmă o lovitură în zona mediană, după care se îndepărtează.

Citește și: Centrul Parisului s-a transformat în câmp de luptă. Protestatarii s-au luat la bătaie cu poliția în "Joia Neagră"

Victima ridică într-un gest reflex de apărare mâna în care ținea aparatul de fotografiat.

Protestul de "Joia Neagră", marcat de incidente violente

În urma traumatismului, bărbatul lovit a rămas fără un testicul și urmează să depună plângere penală, relatează Antena 3 CNN.

Protestul masiv de joi a fost, de altfel, marcat de momente violente, în care manifestanții s-au încăierat cu jandarmii.

Aceștia au folosit gaze lacrimogene și bastoanele din dotare după mai mulți participanți au aprins fumigene, au forțat gardurile de protecție și au aruncat cu diverse obiecte spre oamenii legii.

Protestul de "Joia Neagră" a fost urmat de un altul sâmbătă, 21 ianuarie.

Participanții se opun reformei pensiilor, susținută de președintele Emmanuel Macron, o reformă care presupune creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani începând din 2030.

Foto: imagini de la protestul de "Joia Neagră", Paris, 19 ianuarie 2022

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close