Antena 3 CNN Externe Regimul sirian a utilizat rachete împotriva rebelilor care încearcă să îl îndepărteze de la putere pe Bashar al-Assad

Regimul sirian a utilizat rachete împotriva rebelilor care încearcă să îl îndepărteze de la putere pe Bashar al-Assad

Regimul sirian a utilizat rachete împotriva rebelilor care încearcă să îl îndepărteze de la putere pe Bashar al-Assad
Sursa foto: Foto: bibleforums.org
13 Dec 2012   •   07:20

Regimul sirian a utilizat rachete Scud împotriva rebelilor care încearcă să îl îndepărteze de la putere pe Bashar al-Assad, a preczat un oficial american, citat de AFP.

Anterior, diplomaţia americană anunţase că regimul sirian foloseşte "rachete" şi bombe incendiare împotriva rebeliunii, fără a preciza tipul armamentului la care se referă.

"Nu sunt în măsură să confirm ce fel de rachete, dar spun simplu că vedem în prezent că sunt folosite rachete", declarase purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, întrebată în legătură cu un articol din New York Times (NYT) în care oficiali americani acuzau regimul de la Damasc, sub acoperirea anonimatului, că a lansat rachte Scud împotriva opoziţiei siriene.

 "În momentul în care regimul este din ce în ce mai disperat, vedem cum recurge la arme din ce în ce mai vicioase. Şi am văzut în ultimele zile că au fost mobilizate rachete, a insistat Nuland, citând, de asemenea, "folosirea unei alte arme monstruoase, un fel de bombă baril care este o bombă incendiară".

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Jay Carney nu a vrut să confirme explicit folosirea rachetelor Scud de către Damasc. "Însăşi ideea că regimul ar putea lansa rachete împotriva propriului popor, în interiorul frontierelor, este o escaladă militară stupefiantă, disperată şi totodată disproporţionată", a declarat el.


×
Subiecte în articol: Siria Bashar al-Assad Siria razboi siria
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close