Antena 3 CNN Externe Reuniune a experţilor în probleme atomice. Unele centrale din UE, inclusiv Cernavodă, vor fi verificate

Reuniune a experţilor în probleme atomice. Unele centrale din UE, inclusiv Cernavodă, vor fi verificate

 Reuniune a experţilor în probleme atomice. Unele centrale din UE, inclusiv Cernavodă, vor fi verificate
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Mar 2011   •   22:02
Cu un ochi spre Japonia, Europa s-a uitat marţi atent la reactoarele din propria curte. În urmă cu puţin timp, oficialii de la Bruxelles au anunţat că toate centralele atomice din Uniune, inclusiv Cernavodă, vor fi verificate. În timpul verificărilor, unele dintre ele vor fi închise.

Îngrijoraţi de incidentele în serie care au avut loc la reactoarele de la Fukushima, oficialii uniunii i-au convocat pe experţii în probleme atomice ca să afle care este starea reactoarelor din Uniune. Primul pas l-a făcut Germania. Cancelarul Angela Merkel a anunţat că toate centralele vechi vor fi oprite 3 luni.

Dintre ţările Uniunii, Franţa are cele mai multe reactoare, 59 la număr. Unele sunt vechi însă Franţa deţine şi cea mai mare centrală atomică din lume, la Flamanville. Specialiştii o consideră şi cea mai sigură din lume fiind proiectată să reziste atât catastrofelor naturale dar şi atacurilor teroriste. Se spune despre ea că doar bomba atomică o poate afecta. Britanicii la rândul lor au 19 reactoare, iar germanii 17.
 


 

×
Subiecte în articol: Cernavoda UE
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close