Antena 3 CNN Externe Revista presei. Atacatorul de la Fort Hood, acuzat de 13 crime cu premeditare. Palestinienii cer anularea alegerilor prezidenţiale din ianuarie

Revista presei. Atacatorul de la Fort Hood, acuzat de 13 crime cu premeditare. Palestinienii cer anularea alegerilor prezidenţiale din ianuarie

Revista presei. Atacatorul de la Fort Hood, acuzat de 13 crime cu premeditare. Palestinienii cer anularea alegerilor prezidenţiale din ianuarie
Sursa foto: revista presei
13 Noi 2009   •   04:44

Atacatorul de la Fort Hood, acuzat de 13 crime cu premeditare

Psihiatrul militar Nidal Hasan, autor al atacului de la baza militară Fort Hood din Texas, este cercetat pentru comiterea a 13 crime cu premeditare, a anunţat armata americană.

"Ofiţerul Nidal Hasan este cercetat pentru 13 crime cu premeditare, conform codului juridic militar", a declarat un purtător de cuvânt al diviziei de anchetă penală a armatei americane, Christopher Grey. "Pe viitor vor putea fi adăugate şi alte capete de acuzare, în funcţie de cursul anchetei penale", a precizat el, citat de New York Times.
Nidal Hasan va fi cercetat pentru crime în faţa unei Curţi marţiale şi riscă pedeapsa cu moartea, aceasta trebuie însă aprobată de Barack Obama personal.
Bărbatul în vârstă de 39 de ani, de origine palestiniană, este acuzat că a declanşat cel mai grav atac de la o bază militară americană, provocând moartea a 13 persoane şi rănirea altor 42, înainte de a fi el însuşi rănit şi imobilizat.
Execuţiile în rândul militarilor sunt extrem de rare.



Palestinienii cer anularea alegerilor prezidenţiale din ianuarie

Oficialii electorali palestinieni au recomandat joi anularea alegerilor prezidenţiale din ianuarie. Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, care ar trebui să aprobe recomandarea, a declarat că nu va participa la alegere ca semn de protest pentru stagnarea procesului de pace cu Israel, explică AP.
Hanna Nasser, preşedinte al Comisiei electorale palestinien, a dat vina pe mişcarea Hamas pentru decizia de anulare a votului. El susţine că Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a refuzat să coopereze cu oficialii electorali, ceea ce face imposibilă desfăşurarea scrutinului.



Două bombardiere ruseşti, interceptate de avioane NATO deasupra Oceanului Pacific

Două bombardiere strategice ruseşti Tu-95 Bear ce efectuau un zbor de rutină deasupra Oceanului Pacific au fost escortate de avioane de luptă ale NATO, a anunţat ministerul rus al Apărării.
Bombardierele ruseşti au petrecut 15 ore în zbor, fiind însoţite de două aparate F-15 Eagle, transmite RIA Novosti.
Bombardierele strategice ruseşti au reluat zborurile deasupra Pacificului, Atlanticului şi Arcticii în august 2007, urmare a unui ordin al preşedintelui de atunci Vladimir Putin, dar de obicei sunt însoţite de avioane NATO mai puţin sofisticate.


Londra înăspreşte măsurile privind imigraţia în Marea Britanie

Prim-ministrul britanic, Gordon Brown, a anunţat înăsprirea, în curând, a măsurilor privind imigraţia, cu scopul de a-i împiedica pe medici sau alţi lucrători calificaţi care nu sunt cetăţeni europeni să ocupe locuri de muncă în Marea Britanie.
În primul său discurs pe tema imigraţiei după preluarea puterii, în iunie 2007, Brown a promis să înăsprească sistemul actual, bazat pe puncte şi care stabileşte ce imigranţi pot fi autorizaţi să lucreze în ţară.
Imigraţia nu trebuie să devină un subiect "tabu", abandonat de marile partide, iar cei care se îngrijorează de impactul acesteia asupra societăţii nu ar trebui să fie calificaţi în mod sistematic drept "rasişti", a apreciat premierul, citat de AFP.
Imigraţia trebuie să devină o temă majoră a viitoarelor alegeri legislative, care urmează să aibă loc la jumătatea lui 2010, în contextul în care opoziţia reproşează Guvernului o relaxare în acest domeniu, iar partidul de extremă dreapta BNP pare să atragă tot mai mulţi alegători.
Brown a luat apărarea sistemului pe bază de puncte, introdus la începutul lui 2008, ce stabileşte care dintre cetăţenii ce nu aparţin spaţiului economic european (EEE) pot emigra în Marea Britanie şi în ce condiţii. Acest sistem a contribuit la o scădere cu 44 la sută a imigraţiei, în 2008, a argumentat el.
Şeful Guvernului britanic a anunţat că mai multe profesii (medici specialişti în spitale, ingineri genişti în domeniul civil, ingineri aeronautici, ofiţeri din forţele navale comerciale) au fost retrase de pe lista cu meserii în baza căreia angajatorii britanici au autorizaţia să facă recrutări în străinătate, din cauza lipsei de forţă de muncă locală.
Această listă urmează să fie revizuită din nou anul viitor, a precizat el. Perioada în care un loc de muncă este propus muncitorilor britanici, după care poate fi oferit unui imigrant, va fi mărită de la două la patru săptămâni, a anunţat el.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gordon Brown
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close