Antena 3 CNN Externe Revista presei. Berlusconi doreşte Israel în UE. Armata SUA avertizează că talibanii câştigă influenţă. Hamas: Israel a atacat Gaza

Revista presei. Berlusconi doreşte Israel în UE. Armata SUA avertizează că talibanii câştigă influenţă. Hamas: Israel a atacat Gaza

Revista presei. Berlusconi doreşte Israel în UE. Armata SUA avertizează că talibanii câştigă influenţă. Hamas: Israel a atacat Gaza
Sursa foto: ziare internationale
03 Feb 2010   •   04:35

Berlusconi doreşte Israel în UE

Premierul italian Silvio Berlusconi a declarat, la Ierusalim, că doreşte ca Israelul să se integreze în Uniunea Europeană. Oficialul italian, aflat într-o vizită de trei zile în Israel, a făcut declaraţiile la o ceremonie cu premierul Benjamin Netanyahu, subliniind că " visul meu este să văd Israelul că devine membru al UE", transmite The Jewish Community.
"Sper că putem să privim spre un viitor de profit şi prosperitate, în special pace pentru voi, a cărei existenţă fragilă este ameninţată?, arăta oficialul italian.
Israel nu are momentan intenţia de a adera la UE, dar între cei doi subiecţi există acorduri comerciale. Două alte state estice, Maroc şi Turcia au încercat să adere la UE, dar fără suces.




Ucraina şi Rusia schimbă acuzaţii de spionaj

Serviciile de securitate ucrainene (SBU) au anunţat marţi arestarea a cinci spioni ruşi care se aflau în sudul Ucrainei într-o operaţiune pentru aflarea unor secrete de stat.
Oficialii de la Kiev arătau că SBU a contribuit la eşuarea unei operaţiuni a agenţilor FSB în regiunea Odessa, cei cinci agenţi care încercau să obţină ilegal, prin şantaj şi ameninţări, secrete de stat militare, fiind prinşi în flagrant delict, arată BBC News.
Patru persoane au fost expulzate, iar una arestată.
În cursul incidentului, au fost confiscate materiale de spionaj, în special o cameră video ascunsă într-un stilou şi un mini-card de memorie.
Serviciul rus de spionaj arăta că acţiunea sa era răspuns la recrutarea de ruşi de către serviciile ucrainene, scrie şi RIA Novosti.





Şeful militar SUA avertizează că talibanii câştigă influenţă

Şeful militar american a cerut Congresului american să aprobe miliarde de dolari pentru războiul din Afganistan, avertizând că talibanii câştigă influenţă în ţară.
Amiralul Mike Mullen, şeful Statelor Majore reunite, declara parlamentarilor că "fără sprijinul vostru neîntrerupt, nu vom putea să aratăm progrese însemnate în Afganistan, pe care comandantul suprem le-a cerur, poporul american le aşteaptă şi de care poporul afgan are nevoie cu disperare."
El avertiza că "talibanii au o influenţă crescândă în majoritatea provinciilor afgane şi zona de graniţă cu Pakistan rămâne epicentul terorismului global."
Preşedintele american a cerut Congresului 33 miliarde dolari pentru finanţare suplimentară în acest an şi 159 miliarde dolari în 2011, care să acopere războaiele din Irak şi Afganistan, explică AFP.
"Acum, talibanii cred că ei câştigă," arăta Mullen . Acest sublinia însă că în 18 luni, "dacă executăm strategia, vom şti că ei nu vor câştiga, nu pot."
El a recunoscut că sucesul va însemna "mai mult sacrificiu şi vărsare de sânge", dar "riscurile sunt prea mari pentru a eşua."






Hamas: Israel a atacat Gaza


Israel a lansat atacuri asupra Fâşiei Gaza, marţi, lovind tunelurile de la graniţa cu Egipt şi o clădire abandonată, au arătat oficiali ai Hamas. Armata israeliană nu a comentat atacurile, ce au venit la o zi după ce două dispozitive explozive ce proveneau din Gaza au ajuns pe plajele israeliene, transmite Reuters.
Atacurile aviaţiei israeliene au venit la puţin timp după ce premierul Benjamin Netanyahu arăta că Israel va răspunde la acesle bombe descoperite pe coastele israeliene.
Antena3.ro

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close