Antena 3 CNN Externe Revista presei. Musulman, psihiatru al armatei, suspect în masacrul de la Fort Hood. Sarkozy deranjat de statele din est care îşi coordonează poziţiile în UE

Revista presei. Musulman, psihiatru al armatei, suspect în masacrul de la Fort Hood. Sarkozy deranjat de statele din est care îşi coordonează poziţiile în UE

Revista presei. Musulman, psihiatru al armatei, suspect în masacrul de la Fort Hood. Sarkozy deranjat de statele din est care îşi coordonează poziţiile în UE
06 Noi 2009   •   04:35

Nidal Malik Hasan, musulman, suspect pentru masacrul de la Fort Hood, era psihiatrul armatei

Maiorul Nidal Malik Hasan, suspectul în cazul masacrului de la baza militară americană Fort Hood din Texas, era psihiatru la centrul medical al bazei.
Hasan, în vârstă de 39 de ani, ar fi fost de altfel pregătit în acest domeniu chiar de către armată, subliniază
ABC News.
13 persoane au fost ucis iar alte cel puţin 30 rănite după ce acesta şi alţi doi suspecţi ar fi deschis focul în interiorul bazei.
Hasan este născut în Virginia, părinţii săi fiind din Iordania, de religie musulmană.



Sarkozy deranjat de statele din est care îşi coordonează poziţiile în UE


Nicolas Sarkozy a criticat Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia, membre ale grupului de la Vişegrad, pentru reuniunea informală organizată înainte de summitul oficial al UE.

?Dacă trebuie să se întâlnească în mod frecvent înaintea fiecărui Consiliu, acest lucru ar putea ridica întrebări?, a apreciat Sarkozy, după summitul sfârşit vineri. ?Încă nu este cazul?, a admis el.

Grupul de la Vişegrad s-a reunit săptămâna trecută pentru a pregăti o poziţie comună pe tema con tribuţiei financiare a UE la efortul global de combatere a schimbărilor climatice. Ulterior, în cadrul Consiliului, nouă state membre, printre care şi România, au cerut şi au obţinut posibilitatea de a avea o contribuţie financiară mai mică decât ţările bogate, din vestul UE.
Până acum, cele patru state s-au întâlnit de două ori la nivel de şefi de stat, a calculat EUobserver.
Atitudinea lui Sarkozy a fost pusă şi ea la îndoială şi acuzat de duble standarde, având în vedere reuniunile sale cu cancelarul german, înainte de fiecare summit.
De asemenea, se mai întâlnesc Belgia, Luxembourg şi Olanda. Germania şi Franţa au fost considerate, tradiţional, motorul Europei. Directoratul lor informal este provocat de extinderea UE. Numărul mare de state din UE a modificat dinamica internă a uniunii.



Ţările islamice, afectat de criza economica


Economia unui număr de 57 de state islamice a fost grav afectată de criza economică şi financiară globală, PIB urmând a scădea 1,2 procente în acest an, comparativ cu o creştere de 6.1 procente în perioada pre-criză, arăta Zafar Iqbal, economist al Islamic Development Bank, transmite Xinhua.
Conform calculelor, totalul PIB al statelor islamiceva scădea la 3,98 trilioane de dolari

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atentat Nicolas Sarkozy UE armata americana
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close