Antena 3 CNN Externe RIA Novosti: UE a lăsat lupta împotriva Republicii Moldova pe seama României

RIA Novosti: UE a lăsat lupta împotriva Republicii Moldova pe seama României

RIA Novosti: UE a lăsat lupta împotriva Republicii Moldova pe seama României
Sursa foto: ria novosti
27 Iul 2009   •   17:19

În pragul alegerilor anticipate din Republica Moldova, agenţia rusă de presă RIA Novosti face un amplu comentariu referitor la legăturile pe care partidele din această ţară le au cu puterile vecine. Jurnaliştii de la RIA Novosti consideră că prin atitudinea pasivă pe care o are faţă de declaraţiile lui Traian Băsescu referitoare la acordarea cetăţeniei române unui milion de basarabeni, UE demonstrează că ?a pus drapelul luptei împotriva Republicii Moldova în mânile preşedintelui Romaniei?.

Dacă este clar faptul că partidul comunist cu liderul său Vladimir Voronin promovează o apropiere de Rusia, demonstrată de frecventele întâlniri din ultima vreme, dar şi de împrumutul de 500 de milioane de dolari acordat Moldovei de către Rusia, opoziţia pare să fie atrasă de occident şi de relaţia cu Uniunea Europeană, reprezentată de România.

?Astfel, dacă în spatele PCRM este Rusia, atunci în spatele opoziţiei este România, stat membru al UE. În acelaşi timp, este interesantă participarea fostului ministru german de externe Christoph Zopel la şedinţa Partidului Democrat care a avut loc în preajma alegerilor, precum şi invitaţia venită din partea preşedintelui francez Nicolas Sarkozy pentru liderul partidului Marian Lupu de a participa la festivitatea cu ocazia Zilei Căderii Bastiliei", se mai arată în comentariul RIA Novosti, citat de Jurnalul de Chişinău.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: România UE
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close