Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN News Hour with CNN Rusia avertizează SUA să înceteze înarmarea Ucrainei printr-o scrisoare oficială

Rusia avertizează SUA să înceteze înarmarea Ucrainei printr-o scrisoare oficială

Rusia a avertizat Statele Unite, printr-o scrisoare oficială, că vor exista ”consecințe imprevizibile”, dacă Washingtonul continuă să înarmeze Ucraina.

Rusia avertizează SUA să înceteze înarmarea Ucrainei printr-o scrisoare oficială
Sursa foto: Twitter/ The Hill
de Cerasela Stafie    |    15 Apr 2022   •   16:36

”Solicităm Statelor Unite și aliaților săi să oprească militarizarea iresponsabilă a Ucrainei, care implică consecințe imprevizibile pentru securitatea regională și internațională”, a transmis Rusia, într-o notă diplomatică adresată Statelor Unite.

Scrisoarea, care a fost vizualizată de The Washington Post, a adăugat că SUA au încălcat regulile care guvernează transferul de arme în zonele de conflict.

Potrivit documentului, Moscova a acuzat NATO că a împiedicat negocierile timpurii de pace cu Ucraina ”pentru a continua vărsarea de sânge”.

Departamentul de Stat a refuzat să confirme orice corespondență diplomatică privată.

Cu toate acestea, un purtător de cuvânt a adăugat că poate confirma că, alături de aliați și parteneri, ”oferim Ucrainei asistență de securitate în valoare de miliarde de dolari, pe care partenerii noștri ucraineni o folosesc cu un efect extraordinar pentru a-și apăra țara împotriva agresiunii neprovocate și a actelor oribile de violență ale Rusiei.”

Vestea trimiterii acestei scrisori diplomatice vine în momentul în care președintele Biden a anunțat un nou pachet de ajutor militar suplimentar de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina. Acesta include pentru prima dată muniții avansate pe care țara devastată de război le-a cerut.

”Armata ucraineană a folosit armele pe care le oferim cu un efect devastator. Pe măsură ce Rusia se pregătește să-și intensifice atacul în regiunea Donbass, Statele Unite vor continua să ofere Ucrainei capabilitățile de a se apăra”, a spus Biden.

 

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close