Antena 3 CNN Externe RUSIA începe să arate cu degetul către UE. "A fost împiedicat să vină la Moscova pentru a afla ADEVĂRUL"

RUSIA începe să arate cu degetul către UE. "A fost împiedicat să vină la Moscova pentru a afla ADEVĂRUL"

RUSIA începe să arate cu degetul către UE. "A fost împiedicat să vină la Moscova pentru a afla ADEVĂRUL"
de O.P.    |    19 Mar 2014   •   12:32

Diplomaţia rusă afirmă că Uniunea Europeană l-a împiedicat pe preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, să vină la Moscova pentru a afla "adevărul" privind Ucraina, după anularea unei vizite care ar fi trebuit să rămână confidenţială, relatează AFP.
  
"Nu l-au lăsat pe preşedintele Consiliului UE să vină la Moscova. Propria sa tabăra a fost aceea care nu l-a lăsat să plece", afirmă Ministerul rus de Externe, într-un comunicat.
  
"Până la urmă, la ce foloseşte să afli adevărul, dacă totul a fost deja decis?", se întreabă Ministerul rus de Externe, apreciind că occidentalii au decis că Rusia şi Crimeea sunt responsabile pentru criza ucraineană.
  
Surse europene au anunţat marţi că vizita pe care urma să o facă miercuri la Moscova preşedintele Consiliului European a fost anulată, deoarece partea rusă a anunţat-o public, deşi trebuia să rămână confidenţială.
  
"UE a decis că, în aceste condiţii, vizita nu va mai avea loc", a explicat sursa menţionată, subliniind că scopul vizitei era "afirmarea refuzului faţă de anexarea Crimeei", dar şi "discuţii în vederea detensionării situaţiei şi a prevenirii unor eventuale alte iniţiative cu potenţial destabilizator".

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close