Antena 3 CNN Externe RUSIA, la un pas să facă o GREŞEALĂ ISTORICĂ. "Va fi izolată de restul lumii"

RUSIA, la un pas să facă o GREŞEALĂ ISTORICĂ. "Va fi izolată de restul lumii"

RUSIA, la un pas să facă o GREŞEALĂ ISTORICĂ. "Va fi izolată de restul lumii"
de O.P.    |    03 Apr 2014   •   07:49

O nouă intervenție militară a Rusiei în Ucraina, după anexarea Crimeii, ar constitui 'o greșeală istorică' ce va accentua izolarea Moscovei pe plan internațional, a avertizat miercuri secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, citat de agențiile Reuters și EFE.

'Dacă Rusia va interveni și mai mult în Ucraina, nu aș ezita să o calific drept o eroare istorică', a indicat Rasmussen la o conferință de presă după reuniunea miniștrilor de externe din statele NATO.

'Acest lucru ar conduce la o mai mare izolare a Rusiei pe plan internațional și ar avea consecințe serioase asupra relațiilor dintre Rusia și lumea occidentală', a adăugat el. O astfel de intervenție ar fi o 'eroare de calcul cu implicații strategice considerabile', a mai atenționat secretarul general al NATO.

Totodată, el a anunțat că Alianța nu a observat o reducere semnificativă a trupelor masate de Rusia în apropierea frontierei cu Ucraina. Cu o o zi în urmă, surse din cadrul NATO au semnalat că dispozitivul armatei rusă dislocat la granița cu Ucraina are efective de circa 40.000 de soldați, numai aproximativ 1.000 fiind retrași din zonă în ultimele zile.

 

×
Subiecte în articol: Rusia

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close