Antena 3 CNN Externe "Rusia, stat sponsor al TERORISMULUI". Ce s-a întâmplat cu această petiţie de pe site-ul Casei Albe

"Rusia, stat sponsor al TERORISMULUI". Ce s-a întâmplat cu această petiţie de pe site-ul Casei Albe

"Rusia, stat sponsor al TERORISMULUI". Ce s-a întâmplat cu această petiţie de pe site-ul Casei Albe
de O.P.    |    21 Mai 2014   •   10:36

O petiție în favoarea proclamării Rusiei drept țară care sponsorizează terorismul a adunat deja 100.000 de semnături pe site-ul Casei Albe din 23 aprilie, întrunind astfel principala condiție pentru a intra în atenția guvernului american, relatează RIA Novosti.

Autorii petiției afirmă că Rusia duce un război nedeclarat împotriva Ucrainei, unde desfășoară în ultimele luni operațiuni secrete, ceea ce constituie un act de terorism internațional.

Listă americană a țărilor care sponsorizează terorismul include în prezent state ca Iran, Siria, Cuba și Sudan.

Moscova a denunțat schimbarea de putere survenită la Kiev la 22 februarie, calificând-o drept o lovitură de stat. Atunci, Rada Supremă (parlamentul unicameral) l-a destituit din funcție pe președintele prorus Viktor Ianukovici, a adoptat o reformă constituțională și a stabilit alegeri prezidențiale anticipate pentru data de 25 mai. Ca urmare a acestor procese, peninsula Crimeea din sudul Ucrainei și-a proclamat independența și a aderat la Rusia.

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close