Antena 3 CNN Externe Rusia: SUA amână negocierile nucleare

Rusia: SUA amână negocierile nucleare

Rusia: SUA amână negocierile nucleare
Sursa foto: rusia sua
18 Dec 2009   •   09:43

Rusia a acuzat SUA de temporizarea discuţiilor privind tratatul de dezarmare nucleară, după ce oficialii au admis că cele două părţi nu mai pot semna un acord în acest an.
Oficialii americani şi ruşi au avut discuţii la Geneva pentru înlocuirea Tratatului Strategic de Reducere a Armelor din 1991, care a expirat pe 5 decembrie.
?În ultimele câteva zile, am remarcat o reducere a poziţiilor negociatorilor americani la Geneva," declara ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
El a respins relatările că un acord ar urma să fie semnat la conferinţa ONU de la Copenhaga, ce se va încheia vineri, în prezenţa liderilor rus şi american..
"Este puţin probabil să se întâmple la Copenhaga. Munca va continua?, arăta Lavrov la Moscova.
Acesta sublinia că s-au făcut unele progrese, dar mai sunt alte aspecte de rezolvat, dar ?dacă negociatorii-ruşi şi americani- se concentrează pe respectarea instrucţiunilor preşedintelui, vom ajunge la un acord destul de repede" .
Cu toate acestea înlocuirea START pare a deveni o mare jenă, deoarece Rusia şi SUA şi-au încălcat o serie de termene limită pentru a ajunge la un acord.

Ediţia rusă a Newsweek scria că "Dmitri Medvedev şi Barack Obama nu vor reuşi să devină prieteni, iar citând surse diplomatice revista arăta că SUA ar fi dorit să semneze tratatul în apropierea primirii premiului Nobel de către Obama, pe 10 decembrie, dar premierul rus Vladimir Putin l-a convins pe Medvedev "să nu se grăbească."
Moscova a interpretat cererea SUA ca o şansă să obţină mai multe concesii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close