Antena 3 CNN Externe Rusia a stabilit o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas din Ucraina

Rusia a stabilit o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas din Ucraina

Rusia a stabilit o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas din Ucrainei, a anunțat un oficial pro-rus din Doneţk

Rusia a stabilit o zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas din Ucraina
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    18 Mar 2022   •   10:30

Regiunea din estul Ucrainei este compusă din Doneţk și Lugansk. Parțial, regiunea este controlată de separatiștii care au înființat două republici populare.

Decizia privind stabilirea zonei de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas a fost luată de ruși, scrie Mediafax

În zona de excludere aeriană nu au voie să intre aparatele de zbor, iar cele care încalcă regula pot fi doborâte. Măsura este folosită pentru a proteja ținte de la sol și populația civilă.

Armata rusă a cucerit orașul strategic Izyum

Armata rusă a cucerit orașul strategic Izyum, localitate situată la aproximativ 115 km SE de orașul Harkov, din provincia cu același nume. În cazul în care informația apărută pe rețelele sociale se va confirma, Izyum devine cel de-al patrulea oraș din Ucraina ocupat de trupele Kremlinului. 

Acest oraș ocupă o poziție strategică deoarece le-ar permite trupelor ruse să învăluie dinspre nord trupele comandamentului operațional întrunit, grupare de forțe ucrainene ce duce lupte cu separatiștii din regiunea Donbas. 

De asemenea, Izyum le va deschide forțelor ruse accesul spre Karkov dinspre sud și va face posibilă încercuirea completă a acestui oraș care rezistă asalturilor și bombardamentelor de mai bine de trei săptămâni. 

Orașul Nikolaev a fost din nou bombardat de rachetele rușilor

Rachetele au fost lansate din regiune Herson spre orașul strategic din sudul țării care acum câteva zile a rezistat eroic. În videoclip se aud sunete puternice iar cerul este brăzdat de rachete.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Drogurile - bomboane cu care traficanții vânează copiii
x close