Antena 3 CNN Externe Ruşii au dezvăluit o informaţie care naşte suspiciuni. Rebelii sirieni utilizează lansatoare de rachete americane

Ruşii au dezvăluit o informaţie care naşte suspiciuni. Rebelii sirieni utilizează lansatoare de rachete americane

Ruşii au dezvăluit o informaţie care naşte suspiciuni. Rebelii sirieni utilizează lansatoare de rachete americane
Sursa foto: Foto: theinvisiblefront.com
24 Oct 2012   •   13:21
Şeful Statului-Major al forţelor armate ruse, generalul Nikolai Makarov, a dezvăluit miercuri o informaţie cel puţin controversată.

Acesta a declarat că rebelii sirieni folosesc lansatoare de rachete de fabricaţie americană Stinger pentru a lupta împotriva forţelor guvernamentale ale lui Bashar al-Assad.

"Statul-Major dispune de informaţii potrivit cărora rebelii care luptă împotriva forţelor Guvernului sirian au lansatoare de rachete sol-aer portabile din diferite state, în special Stinger de fabricaţie americană", a declarat generalul Makarov, citat de AFP.

"Trebuie să stabilim cine le-a livrat", a adăugat generalul.

Potrivit lui Makarov. este posibil ca armele şi muniţiile, în special lansatoarele de rachete sol-aer portabile, să fie livrate rebelilor sirieni din străinătate prin diverse mijloace de transport, în special aeriene.

"Toate mijloacele de transport pot fi folosite pentru aceasta, în special avioanele de linie civile. Este un caz grav", a mai spus generalul rus.




×
Subiecte în articol: Siria razboi siria
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close