Antena 3 CNN Externe Spital de psihiatrie mistuit de flăcări, în Rusia: 37 de morţi. Mulţi bolnavi erau ţintuiţi de pat şi chiar orbi

Spital de psihiatrie mistuit de flăcări, în Rusia: 37 de morţi. Mulţi bolnavi erau ţintuiţi de pat şi chiar orbi

Spital de psihiatrie mistuit de flăcări, în Rusia: 37 de morţi. Mulţi bolnavi erau ţintuiţi de pat şi chiar orbi
Sursa foto: Foto: iklimnet.com
de M.Z.    |    13 Sep 2013   •   14:10
Cel puţin 37 de bolnavi au murit într-un incendiu care a devastat un spital de psihiatrie din Rusia, în noaptea de joi spre vineri, a arătat Comisia de anchetă de pe lângă Parchetul rus, informează AFP, potrivit Agerpres.
 
"Până acum au fost extrase de sub dărâmături corpurile a 10 persoane dintr-un total de 37 de morţi", a indicat filiala locală a acestui comitet pentru regiunea Novgorod. 
 
Printre cei morţi se numără şi o infirmieră, care a ajutat pacienţii să iasă din clădirea cuprinsă de flăcări. 
 
"Cauza incendiului a fost un act de imprudenţă din partea unui pacient", a anunţat comisia de anchetă. 
 
Incendiul a izbucnit vineri dimineaţă, cu puţin timp înainte de ora 03.00, şi a mistuit în întregime una din cele nouă clădiri ale spitalului, o construcţie din lemn, situată în pădurea din apropierea satului Luka, regiunea Novgorod, aproximativ 220 km sud-est de Sankt-Petersburg. 
 
Cei mai mulţi dintre pacienţii care au pierit în flăcări erau ţintuiţi la pat, iar câţiva erau chiar orbi. Un dosar penal a fost deschis în cazul acestui incendiu pentru "cauzare de moarte prin neglijenţă".
 

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close