Antena 3 CNN Externe Statele europene vor înfiinţarea unui fond regional, în eventualitatea unei noi prăbuşiri de tip "Lehman Brothers"

Statele europene vor înfiinţarea unui fond regional, în eventualitatea unei noi prăbuşiri de tip "Lehman Brothers"

Statele europene vor înfiinţarea unui fond regional, în eventualitatea unei noi prăbuşiri de tip "Lehman Brothers"
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
01 Apr 2012   •   17:36

Miniştrii de Finanţe europeni au discutat la reuniunea de la sfârşitul acestei săptămâni înfiinţarea unui fond regional de susţinere a băncilor pentru eventualitatea unei noi crize precum cea generată de prăbuşirea în 2008 a Lehman Brothers, potrivit CNBC.
   
Mai multe state UE susţin înfiinţarea unui fond european pentru lichidarea instituţiilor financiare cu operaţiuni internaţionale, a declarat Vicotr Constancio, membru în conducerea Băncii Centrale Europeane (BCE).
   
Banca Centrală Europeană (BCE) sprijină un fond la nivel UE, la alternativa înfiinţării unor fonduri naţionale.
   
"Ar deconecta mai mult băncile de situaţia guvernelor", a spus Constancio, fără să ofere detalii despre ţările care susţin înfiinţarea fondului european.
   
Unii lideri europeni consideră însă că ar fi dificilă înfiinţarea unui fond comun în contextul instabilităţii economice din UE.
   
"Nu este un moment foarte bun pentru a aface aşa ceva. Sunt necesare cel puţin fonduri la nivel naţional", a spus un oficial european.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close