Antena 3 CNN Externe SUA: Condamnarea lui Aleksei Navalnîi reprezintă o evoluţie îngrijorătoare a situaţiei din Rusia

SUA: Condamnarea lui Aleksei Navalnîi reprezintă o evoluţie îngrijorătoare a situaţiei din Rusia

SUA: Condamnarea lui Aleksei Navalnîi reprezintă o evoluţie îngrijorătoare a situaţiei din Rusia
Sursa foto: Foto:politik.md
30 Dec 2014   •   22:27

Condamnarea opozantului rus Aleksei Navalnîi este 'o evoluţie îngrijorătoare', a apreciat marţi Departamentul de Stat american, citat de AFP.

Statele Unite sunt îngrijorate de verdictul de vinovăţie dictat contra domnului Aleksei Navalnîi şi a fratelui său, Oleg, a afirmat Jeffrey Rathke, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

''Obiectivul (condamnării) pare a fi de a pedepsi mai mult şi de a descuraja orice activism politic în Rusia. Acesta pare să fie un nou exemplu al represiunii crescânde promovate de guvernul rus contra vocilor independente'', a adăugat oficialul american.

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, condamnat marţi de justiţia rusă la trei ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru deturnare de fonduri, a anunţat în cursul serii că nu mai respectă arestul la domiciliu pentru a participa la o manifestaţie în centrul Moscovei, dar a fost rapid reţinut de poliţie după ce a părăsit locuinţa.

După ce fratele său Oleg Navalnîi a primit în acelaşi dosar o condamnare tot de trei ani și jumătate, dar cu executare, opozantul rus a lansat un apel la demonstraţii pentru 'a distruge' regimul preşedintelui Vladimir Putin.

Dar primăria din Moscova a avertizat că nu va permite desfăşurarea niciunei 'manifestaţii neautorizate'.

O demonstrație la care au participat circa 1.500 de persoane s-a desfășurat totuși în Piața Manege, din apropiere de Kremlin, dar poliția a reușit să evacueze zona, peste o sută de participanți fiind reținuți.

 

×
Subiecte în articol: Rusia
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close