Antena 3 CNN Externe SUA refuză ca Rusia să intervină sub pretext umanitar în Ucraina

SUA refuză ca Rusia să intervină sub pretext umanitar în Ucraina

SUA refuză ca Rusia să intervină sub pretext umanitar în Ucraina
08 Aug 2014   •   20:42

Ambasadoarea ONU Samatha Power a acuzat vineri Rusia că dorește să se folosească de situația gravă umanitară din estul Ucrainei pentru a interveni mai mult în această regiune, relatează AGERPRES.
Agravarea condițiilor de viață ale civililor în jurul regiunilor Donețk și Lugansk 'trebuie să fie reglementată, dar nu de către cei care au creat această situație', a afirmat ea, atribuind Moscovei responsabilitatea pentru această situație.

Ajutorul de urgență 'trebuie transportat de organizații umanitare care au experiență, nu de către Rusia /.../ Orice intervenție suplimentară a Rusiei în Ucraina ar fi total inacceptabilă și considerată ca o invadare a Ucrainei', a explicat ambasadoarea SUA, potrivit căreia este vorba de un nonsens: 'Rusia dorește să deghizeze o criză politică în criză umanitară'.

'Trebuie să se răspundă nevoilor umanitare legitime, dar să se evite repetarea istoriei', a conchis ambasadoarea SUA, stabilind o paralelă cu războiul din 2008, din Georgia, dus de Moscova pentru a ajuta separatiștii din Osetia de Sud.

Rusia a propus să efectueze o 'misiune umanitară' sau să creeze coridoare umanitare pentru a veni în sprijinul populației din estul Ucrainei.

Ambasadorul britanic Mark Lyall Grant s-a exprimat și el împotriva unei acțiuni umanitare a Moscovei în Ucraina, apreciind-o ca total nejustificată. 'Rusia este problema, nu soluția', a afirmat el.



×
Subiecte în articol: SUA Rusia conflict
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close